antalya fethiye transfer ile kolay ulaşım

Antalya Fethiye transfer için yapmanız gereken size özel bir transfer almak ve keyfine bakmak…
ANTALYA ile FETHIYE arası 210 km'dir.
Antalya - Fethiye arası mesafe süre olarak yaklaşık 2 saat 49 dakika sürecektir.
Fethiye, Muğla ilinin 13 ilçesinden birisi ve ilçenin yönetim merkezi olan şehir. Kentin eski adı Meğri'dir. Bu adın, Rumların "uzak diyar" anlamına gelen Makri adlandırmasından türediği düşünülmektedir. Özellikle turizm açısından gelişmiştir. 2014 yılındaki nüfusu 140,509'dur.

FETHİYE

MUĞLA ilimize bağlı bir ilçedir.

Nüfus: 154209 kişi
Yüzölçümü: 3055 km²
Şehirler arası ve Antalya içi ulaşımlarınız veya transferlerinizde sadece size özel tahsis edilmiş araçlarımızla hizmet vermekteyiz.
Özellikle Antalya çıkışlı ulaşımlarınız da , özel olarak temizlenmiş ve dezenfekte edilmiş araçlarımızla , araçta sadece siz olduğunuzu garanti ederiz.
Yolculuğunuzu sağlıklı ve konforlu bir şekilde yapmanızı sağlamaktan mutluluk duyarız. Amacımız sizin hijyen koşullarında gideceğiniz yere ulaştırmaktır.
Araçlarımız 8 kişilik minibüs , 10 kişilik minibüs , 13 kişilik minibüs , 16 kişilik minibüsler olmak üzere sizin hizmetinize sunulmuştur. Sizin özel araç isteğiniz durumunda vip araçlarımız Mercedes vito vip ve Mercedes sprinter vip başta olmak üzere olarak hizmetinizdedir.
İstediğiniz adresten size tahsis edilmiş araçlarımızla alalım istediğiniz adrese veya istediğiniz şehirdeki adrese bırakalım.
Since the beginning of the summer season, Turkey's pristine blue waters have been attracting a stream of visitors to its Mediterranean and Aegean coasts.

Some of the most beautiful of these beaches, which have caught the attention of Hollywood stars as well as local and foreign tourists this summer, are in the Fethiye district of the Aegean province of Muğla.

The district also offers a wide variety of leisure activities for the new generation with its valleys, bays, islands, beaches and extreme sports. With its rich historical texture and so many places to see, the region promises an unforgettable holiday.

Here are 10 must-see places in Fethiye for those who are tired of the chaos of the city and want to immerse themselves in the bosom of nature.

Çalış Beach
Çalış Beach is one of the most beautiful beaches in the region, calling out to its guests with its kilometers of coastline as well as hotels, restaurants and many souvenir shops.

The beach offers a magnificent visual feast for those who want to walk against the warm summer breeze in the evenings and is an ideal holiday spot for families.

Ölüdeniz
Lycians referred to this special place as the land of light and sun while it was known as the "Far Land" in the Middle Ages. Ölüdeniz (Dead Sea), one of Turkey's most important natural beauties, is a turquoise paradise hidden behind steep hills, sitting in the shadow of Babadağ (ancient Mount Cragus).

Ölüdeniz is a spot that holidayers shouldn't miss. This paradise offers many water sports for adventure-seeking visitors. Activities such as water skiing, wakeboarding, windsurfing and kite surfing also attract attention.

Butterfly Valley, Kabak Bay
Butterfly Valley, another one of the country's natural treasures, is surrounded by steep cliffs with an elevation of 350 meters (1,148 feet). The valley was given its name as it is home to more than 80 species of butterflies, including the beautiful tiger butterfly, leaving visitors with unforgettable memories.

Kabak Bay, located on the historical Lycian Way, is one of the most beautiful bays in Turkey and the world. Kabak Bay, which welcomes people from all parts and regions of Turkey, fascinates everyone with its lush nature.

Mesmerizing 12 islands tour
It would be unfortunate to visit Fethiye and not take a tour of the 12 Islands on one of the daily boat trips. Vacationers should definitely allocate a day for this tour.

Paragliding on skirts of Babadağ Mountain
Ölüdeniz is an ideal place for paragliding.

Who wouldn't want to climb Babadağ and glide like a bird over a magnificent view of Ölüdeniz. Even those who have no experience can enjoy the thrill of paragliding with the help of professional instructors.

All you have to do is take a few steps and before you know your feet will be swept off the ground. Light and free as a bird!

Sandy beaches of Cennet, Katrancı Bays
One of the most important bays after Butterfly Valley and Kabak Bay is Cennet Bay (Paradise Bay), also known as Balartı Bay, which attracts visitors with its spectacular nature. There is a reason its name refers to paradise as the valley, nestled amid majestic mountains, could be mistaken for heaven with its turquoise sea and golden sandy beach.

Katrancı Nature Park, on the other hand, is a nature park in a forest covered with pine and eucalyptus trees. Visitors can swim in these two coves and generally opt for tents or caravans in terms of accommodation.

Saklıkent Canyon
Another natural getaway Fethiye has to offer to its guests is Saklıkent Canyon. The canyon bestowed to us by nature is the ideal day trip. Saklıkent National Park, which is an hour away from Fethiye by car, is a unique beauty that everyone should visit.

Saklıkent means "hidden city" in Turkish. The canyon stretches 16 kilometers (10 miles) and it is recommended that only advanced hikers attempt to walk its full length using professional equipment.
Rafting in Dalaman Stream
Dalaman Stream, which is a must for adrenaline enthusiasts, is ideal for those who love rafting. With its 26-kilometer rafting racetrack, the stream is a good option for groups of friends looking for a big dose of adrenaline.

Central Fish Market
Fethiye's central Fish Market, which offers the opportunity to eat the fish you want in the restaurant you want, consists of a large round fish counter in the middle and restaurants around it. The place allows its visitors to eat fresh fish with delicious starters.

Yaz sezonunun başlangıcından bu yana Türkiye'nin masmavi suları, Akdeniz ve Ege kıyılarına ziyaretçi akınına uğruyor.

Bu yaz Hollywood yıldızlarının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken bu plajların en güzellerinden bazıları Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunuyor.

İlçe ayrıca vadileri, koyları, adaları, plajları ve ekstrem sporları ile yeni nesil için çok çeşitli boş zaman aktiviteleri sunmaktadır. Bölge, zengin tarihi dokusu ve görülecek pek çok yeri ile unutulmaz bir tatil vadediyor.

İşte şehrin karmaşasından sıkılan ve doğanın kucağına dalmak isteyenler için Fethiye'de mutlaka görülmesi gereken 10 yer.

Çalış Plajı
Kilometrelerce uzunluktaki sahil şeridinin yanı sıra otelleri, restoranları ve birçok hediyelik eşya dükkanıyla misafirlerine seslenen Çalış Plajı, bölgenin en güzel plajlarından biridir.

Akşamları ılık yaz esintisine karşı yürüyüş yapmak isteyenler için muhteşem bir görsel şölen sunan plaj, aileler için ideal bir tatil yeridir.

ölüdeniz
Likyalılar bu özel yere ışık ve güneş diyarı adını verirken, Orta Çağ'da "Uzak Diyar" olarak anılırdı. Türkiye'nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Ölüdeniz, Babadağ'ın (eski Cragus Dağı) gölgesinde, sarp tepelerin ardına gizlenmiş turkuaz bir cennettir.

Ölüdeniz tatilcilerin kaçırmaması gereken bir noktadır. Bu cennet, macera arayan ziyaretçiler için birçok su sporu sunmaktadır. Su kayağı, su kayağı, rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü gibi aktiviteler de dikkat çekiyor.

Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu
Ülkenin bir diğer doğal hazinesi olan Kelebekler Vadisi, 350 metre (1.148 fit) yükseklikte sarp kayalıklarla çevrilidir. Güzel kaplan kelebeği de dahil olmak üzere 80'den fazla kelebek türüne ev sahipliği yaptığı için vadiye bu isim verilmiş ve ziyaretçilere unutulmaz anılar bırakılmıştır.

Tarihi Likya Yolu üzerinde yer alan Kabak Koyu, Türkiye'nin ve dünyanın en güzel koylarından biridir. Türkiye'nin her yerinden ve bölgesinden insanı ağırlayan Kabak Koyu, yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Büyüleyici 12 adalar turu
Fethiye'yi ziyaret edip günübirlik tekne turlarından birinde 12 Adalar turu yapmamak talihsizlik olur. Tatilciler bu tura mutlaka bir gün ayırmalı.

Babadağ'ın eteklerinde yamaç paraşütü
Ölüdeniz yamaç paraşütü için ideal bir yerdir.

Babadağ'a çıkıp muhteşem Ölüdeniz manzarasında kuş gibi süzülmeyi kim istemez ki. Hiç tecrübesi olmayanlar bile profesyonel eğitmenler eşliğinde yamaç paraşütü heyecanını yaşayabilirler.

Tek yapmanız gereken birkaç adım atmak ve daha ne olduğunu anlamadan ayaklarınız yerden kesilecek. Bir kuş kadar hafif ve özgür!

Cennet'in kumsalları, Katrancı Koyları
Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu'ndan sonra en önemli koylardan biri de muhteşem doğasıyla ziyaretçi çeken Balartı Koyu olarak da bilinen Cennet Koyu (Cennet Koyu). Görkemli dağların arasına kurulmuş vadinin turkuaz rengi denizi ve altın sarısı kumsalı ile cennet sanılabileceği için adının cennet olarak anılmasının bir nedeni var.

Katrancı Tabiat Parkı ise çam ve okaliptüs ağaçlarıyla kaplı bir orman içerisinde yer alan bir tabiat parkıdır. Ziyaretçiler bu iki koyda denize girebilmekte ve konaklama açısından genellikle çadır ya da karavanları tercih etmektedir.

Saklıkent Kanyonu
Fethiye'nin misafirlerine sunduğu bir diğer doğal kaçamak ise Saklıkent Kanyonu. Doğanın bize bahşettiği kanyon günübirlik gezi için ideal. Fethiye'ye araçla bir saat uzaklıkta olan Saklıkent Milli Parkı herkesin ziyaret etmesi gereken eşsiz bir güzellik.

Saklıkent, Türkçe'de "gizli şehir" anlamına gelir. Kanyon 16 kilometre (10 mil) uzanır ve yalnızca ileri düzey yürüyüşçülerin profesyonel ekipman kullanarak tüm uzunluğu boyunca yürümeye çalışması önerilir.

Dalaman Çayı'nda Rafting
Adrenalin tutkunlarının vazgeçilmezi olan Dalaman Çayı, rafting yapmayı sevenler için idealdir. 26 kilometrelik rafting parkuruna sahip olan dere, bol adrenalin arayan arkadaş grupları için iyi bir seçenek.

Merkez Balık Pazarı
Dilediğiniz balığı dilediğiniz restoranda yeme imkanı sunan Fethiye'nin merkez Balık Hali, mekanlardan oluşuyor.
Köyleri

- ARSA
- ARPACIK
- ATLIDERE
- BAĞLIAĞAÇ
- BAYIR
- CEYLAN
- ÇALTIÖZÜ
- ÇOBANİSA
- DERE
- ESENKÖY
- GİRMELER
- İNCİRKÖY
- KARGI
- KAYABAŞI
- KAYADİBİ
- KIZILBEL
- SÖĞÜTLÜDERE
- BEKÇİLER
- ALAÇAT
- ARİFLER
- BOĞALAR
- BOĞAZİÇİ
- BOZYER
- ÇALTILAR
- ÇAMURKÖY
- ÇATAK
- ÇAYAN
- ÇAYKENARI
- ÇENGER
- ÇOBANLAR
- ÇÖKEK
- ÇUKURİNCİR
- DEMİRLER
- DODURGA
- DOĞANLAR
- DÖĞER
- ELDİREK
- GÖKBEN
- GÖKÇEOVACIK
- GÖLBENT
- GÜNEŞLİ
- HACIOSMANLAR
- İNLİCE
- İZZETTİN
- KABAAĞAÇ
- KARAAĞAÇ
- KARACAÖREN
- KARAKÖY
- KAYACIK
- KAYA
- KEÇİLER
- KINCILAR
- KINIK
- KORUBÜKÜ
- KORU
- MİNARE
- ÖREN
- ORTAKÖY
- PAŞALI
- SAHİL CEYLAN
- SARIYER
- SEYDİLER
- SÖĞÜTLÜ
- TEMEL
- UĞURLU
- UZUNYURT
- YAKABAĞ
- YAKACIK
- YAKA
- YANIKLAR
- ZORLAR
Fethiye Hakkında
Rengarenk kelebeklerin uçuştuğu, köpüren dalgaların ve yemyeşil doğanın cazibesini sunulduğu en özel ilçelerden biridir Fethiye. Rum dilinde ''Uzak Diyar'' mânâsına gelen eski adıyla ''Meğri'' olarak bilinen Muğla'nın 2. büyük ilçesi olan Fethiye, turizmin ana damarlarından birisidir. M.Ö kültürü ve tarihi ile efsaneler ilçesidir. Mitolojik tarihe göre; Tanrıların, Tanrıçaların ve en büyük aşkların yaşandığı özel bir bölgedir. Fethiye, Dünya'nın her yerinden turist alan, eşsiz kumu, masmavi denizi ve dillere destan Ölü Deniz'i ile uluslararası üne sahiptir. Fethiye için, antik kentleriyle de kültür turizmine hizmet eden bir ilçe olduğundan, bahsetmemiz lazım. Fethiye yüzlerce plajı, otelleri, pansiyon, otel, tatil köyleri ile turistlerini ağırlarken, Dünya'nın en büyük Cruise gemileri ve yatlarına da, muhteşem güzellikteki koylarıyla ev sahipliği yapıyor.

Fethiye'de Gezilecek Yerler

Fethiye Eskişehir ve Yenişehir, iki ayrı zamanı yansıtan, şehrin sosyal yapısının sunan alanlardır. Teos Antik Kenti görülmeye değer ve ihtişamını koruyan tarihi yapılardandır. Fethiye'de önerebileceğimiz diğer alanlar arasında; Saklıkent Milli Parkı, Kelebekler Vadisi, Kayaköy Çalış Plajı, Ölüdeniz, Pınara Antik Kenti, Fethiye Kral Mezarları, Letoon, Likya Yolu, Gizlikent Şelalesi, Yaka Parkı, Dalış ve su sporları merkezi, Fethiye Müzesi, Kabak Koyu, Gemiler Adası, Şövalye Adası, Türk hamamları, Mavi Mağara, Kadyanda, Kbyra, Afkule Manastırı, Telmessos Antik Kenti, Yeşil Vadi, Katrancı Koyu, Fethiye Kalesi, Girdev Kamp Alanı, Sidyma Antik Kenti, Erasta, Araxa Antik Kenti

Fethiye'de Ne Yapılır?

Fethiye'de önerebileceğimiz; gece ve gündüz aktiviteleriyle, altın sarısı kumların, masmavi denizin tadını çıkararak, Fethiye turuna başlayabilirsiniz. Su sporları açısından oldukça zengin bir kültür sunan Fethiye'de, sörf, tüplü dalış, rüzgar sörfü olduğu gibi yamaç paraşütü, paraşütle atlama oldukça popülerdir. Oyun ve eğlence merkezleri, tekne turları, kano gezintileri, rafting turları oldukça yaygın aktivitelerdir. Sanat kültür alanları, müzeleri, atölyeleri, galerileriyle güzellik sunarken, dinamik gece hayatı, dans kulüpleri, diskolara ile her zamanınızı dolduracak bambaşka aktiviteler sunuyor. Bowling salonları, karaoke barlarıyla eğlenebilirsiniz. Saklıkent'te rafting yapmanın keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.
Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler)
Ülkemizin olduğu kadar dünyanın da sayılı tatil destinasyonlarından biri olan Fethiye; vadileri, koyları, adaları, plajları ve ekstrem sporlarıyla yeni neslin vazgeçilmezi… Kadim geçmişiyle de konuklarına unutamayacakları bir tatil vaat eden Fethiye'de yapılacak pek çok ritüel var. Şehrin karmaşasından bıkıp kendini doğanın ve denizin koynuna bırakmak isteyenler için Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer...

Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 1
1- ÇALIŞ PLAJI
Bölgedeki en güzel plajlardan biri olan Çalış Plajı, kilometrelerce uzunluktaki geniş plajının yanı sıra otel, restoran ve hediyelik eşya dükkanlarıyla konuklarına sesleniyor.

Akşamları ılık ılık esen yaz esintilerine karşı yürümek isteyenler için muhteşem bir görsel şölen sunan Çalış Plajı, aileler için ideal bir tatil mekanı olarak da beğeni kazanıyor.

Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 2
2- ÖLÜDENİZ
Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ’da “Uzak Diyar” olarak tanınan, Anadolu’nun güneybatısındaki Teke Yarımadası’nda bulunan Türkiye’nin önemli doğal güzelliklerinden biri… Adıyla müstesna olan Ölüdeniz, tatilcilerin uğramadan geçmediği bir nokta. Tatilciler doğa harikası bu yerde buranın muhteşem güzelliğinde, su sporları yapıyor. Rüzgar sörfü ve kite sörf başta olmak üzere su kayağı, wakeboard gibi aktiviteler de ilgi geçiyor.

Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 3
3- KELEBEKLER VADİSİ VE KABAK KOYU
Fethiye’nin olduğu kadar Türkiye’nin de doğal güzelliklerinden biri olan Kelebekler Vadisi, 350 metreye ulaşan sarp kayalıklarıyla çevirili. İsmini; barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle Kaplan kelebeğinden alan vadi, muhteşem atmosferiyle konuklarına unutamayacakları anılar bırakıyor.
Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 4
Tarihi Likya Yolu üzerinde bulunan Kabak Koyu ise Türkiye’nin ve dünyanın en güzel koylarından birisi. Türkiye’nin her bölgesinden ve her kesiminden insanı konuk eden Kabak Koyu, doğasıyla herkesi kendine hayran bırakıyor.
Kelebekler Vadisi, Muğla ili, Fethiye ilçesi Ölüdeniz belde sınırları içerisinde bulunan vadi. Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilmiş 100 dağdan biri olan Babadağ'ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995'te 1. derecede doğal Sit ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır. Kaynağı Faralya mahallesinde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelale, Vadi'nin ortasından geçen bir dere ile Akdeniz'e ulaşır.

Kelebekler Vadisi'nin özgün coğrafi yapısı, bitey ve direyi bilim çevrelerinin, özellikle botanikçilerin ve entomologların inceleme ve laboratuvar çalışmalarına konu olmakta; ulusal ve uluslararası çevre örgütlerinin ve ekolojik oluşumların dikkatini çekmektedir.

Kelebekler Vadisi'ne ulaşım Ölüdeniz'den kalkan teknelerle sağlanır. Faralya (Uzunyurt) mahallesinden bir patika Vadi'ye ulaşır; fakat ipli tırmanış rotaları ve değişken yüzeyi nedeniyle, bir rehber eşliğinde yapılmalıdır.

Kelebekler Vadisi'nde doğal yaşamı korumak ve bunun için gereken önlemleri alarak projeleri hayata geçirmek amacıyla bir tesis meydana getirilmiştir. Ziyaretçilere çadır ve ağaç evlerde konaklama imkânları sunan işletme günlük 500 konuk kapasitesine sahiptir ve Kelebekler Vadisi'nin 100 dönümlük arazisi üzerinde ekolojik tarım yapmanın yanı sıra; arıtma, deniz temizliği ve temiz enerji hususlarında projeler gerçekleştirmektedir.
Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 5
4- 12 ADALAR TURUYLA EŞSİZ DOĞAL GÜZELLİKLERİ KEŞFET
Fethiye gelip de günlük teknelerle 12 Adalar turuna çıkmadan olmaz… Tatilcilerin bu tura mutlaka bir gün ayırmaları gerekiyor.
Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 6
5- BABADAĞ'IN ETEKLERİNDE YAMAÇ PARAŞÜTÜ DENEYİMİ
Fethiye-Ölüdeniz'de gidip de yamaç paraşütü yapmadan dönülmez. Babadağ’ın eteklerine çıkıp Ölüdeniz’in muhteşem manzarasına karşı kuş gibi süzülmek kim istemez… Paraşüt konusunda hiç deneyimi olmayanlar bile profesyonel hocalar eşliğinde yamaç paraşütü heyecanını yaşayabiliyor. Konu paraşüt fiyatlarına geldiğinde ise biraz pahalı olabiliyor. Paraşütle atlarken fotoğraf çektirmek istediğinizde de fiyatlar bir tık daha yukarı çıkıyor. Ama bu muhteşem deneyimi ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz.
Babadağ güney-batı Türkiye'de doğu Akdeniz Bölgesi'ndeki Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan bir dağ'dır.

Bu dağın iki zirvesi bulunmaktadır. En yüksek rakımlı zirvenin irtifası 1,969 metredir. "Karatepe" adı verilien ikinci zirvenin rakımı 1,400 metredir. Bu iki zirve karşı karşıya bulunmakta ve aralarından derince bir sel vadisi geçmektedir. Her iki zirve de kireçtaşı/kalkerden oluşmuştur. İki zirvenin birbirinde ayrık olması dolayısıyla bazı coğrafyacılar Babadağı'nı bir "sıradağ" olarak nitelendirmektedirler.

Babadağ çok zengin olan bitki türleri ile dikkati çekmektedir. Bu bitkiler arasında 1,400 m ile 1,800 m rakımlı arazide gayet yaygın (Acer undulatum) Latince sınıflanma isimli bu bölgeye has akçaağaç türünden ağaçlar ve (Cedrus libani) Latince sınıflanma isimli Türkiye'ye has sedir türü ağaç ormanları çok önemlidir.

Babadağı zirvesi ve "Karatepe" adı verilen alt-zirve denize çok yakındır; denizden uzaklık 5 km yi geçmez. Bu nedenle Fethiye ve civarına gelen turistler için bu zirvelerden denize doğru rotalı "yamaç paraşütü" sporu geliştirilmiştir.
İlçenin 700 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. İlk adı "Beşikkaya"; olan Babadağ, daha sonra Kadıkeriyesi (Kadıköy) ismini almıştır. .Bu ismin,geçmiş zamanlarda yaşanan halktan bir; kişinin eğitim görerek kadı olmasıyla alındığı söylenmektedir. İlçenin Kanuni Sultan Süleyman devrine ait 1528 tapu defterinde köy olarak kaydı bulunmaktadır. Aynı kayıtlar­da, Hisar, Ahıllı ve Oğuzlar köyleri de yer almaktadır. Hicri 1299'da civara de­miryolu gelmesiyle Sarayköy ilçe, Kadı­köy nahiye olur. Kadıköy adı, İstanbul Posta İşlerinde İstanbul'un Kadıköy'ü ile karışıklıklar meydana getirmeye başlar. Bu nedenle yöre:1935 yılında sırtını yasladığı dağlardan esinlenerek "Babadağ" adını alır.

Babadağ 1877 yılında belediye, 1988 yılında 9 köyüyle beraber ilçe ol­muştur. Babadağ ilçe oluncaya kadar Sa­rayköy'e, bağlı kalmıştır. İlçemizde yerle­şimin ve dokumacılığın tarihçesi 700 yıl, öncesine dayanıyor. Anlatılanlar çerçe­vesinde yörede yaşayan insanların asıl köklerinin Tavas Vakıfköyü olduğu sanıl­maktadır. Rivayete göre Selçuk beylerin­den birinin 3 oğlu babalarıyla anlaşamayarak yurtlarını terk ederler. Bir tanesi Ahıllı, bir diğeri Oğuzlar köyüne, 3. genç de Babadağ'a yerleşir. O dönemde Babadağ'ın adı Beylikdüzü'dür. Civara, yerleşen gençlerden biri beddua almıştır.

Yine rivayetlere göre adı bu nedenle Ahıllı olan köy hiçbir zaman gelişme kaydedememiştir. Köydeki nüfus, sayısı ne 39 olur, ne de 41 Ahıllı köyü­nün nüfusu yok gibidir. Söy­lenceler bir tarafa, Ahıllı ve Oğuzlar su sıkıntısı ve coğrafi koşulların yetersiz oluşundan dolayı gelişememiştir. Baba­dağ'a yerleşen genç çoban ise şanslıdır. Çünkü yörede 105 tane su kaynağı yer almakta ve çevrenin doğal örtüsü hay­vancılığa elverişli bulunmakta­dır. Büyük bir sürüsü olduğu tahmin edi­len bu gencin dokumacılığa hayvanları­nın çalılara takılan yünlerini eğirerek heybe, halı ve kilim dokuyarak başladığı biliniyor. Bu ürünler solmayan, bozulma­yan kök boyalarla boyanıyordu. O günlerde yöreye yerleşen ve adı bilinmeyen bu çobanın ürettikleriyle başlayan tekstil gelişerek günümüze kadar gelmiştir.

İlçe merkezinin yerleşik nüfusu 4000 civarındadır. 10 yılda 2000 dolayında göç vermiştir. Bunun sebebi de ilçedeki, tekstil imalatının sağlam zemin üzerine oturmayarak fason üretimine dayalı ol­ması, tekstilde yaşanan krizlerdir. Fakat bugün göç vermekten öte çevre ilçe ve illerden sanayi bölgelerinde çalışmak için göç almaktadırlar. Yerleşik, nüfusunun dokumacılıkla uğraşan kesiminin bir bö­lümü, geleneksel Babadağ dokumaların­dan dokuyarak kendi pazarlamaktadır. Bir diğer kısım ise yerli ve yabancı turist­lerin benimsedikleri naturel el dokumalarını, nostaljik eski el tezgahlarında ürete­rek katkıda bulunmaktadır.
Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 7
6- CENNET VE KATRANCI KOYU
Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu'ndan sonraki önemli koylardan biri olan Cennet Koyu, diğer adıyla Balartı Koyu, muhteşem doğasıyla konuklarını kucaklıyor. Görkemli dağlarının kucakladığı vadi, aynı güzellikteki turkuaz rengi denizi ve beyaz kumsalıyla sanki cenneti temsil ediyor.
Yüzmek için ideal koyu, piknik masaları ve doğayla iç içe patikalarıyla ailelere dinlenme imkanı sunan park.
Katrancı Köyü, Yatağan, Muğla ilçesinin en büyük mahallesidir, Muğla'ya 52 km, Yatağan'a ise 26 km mesafededir.

Katrancı Tabiat Parkı ise çam ve okaliptüs ağaçları ile kaplı ormanı, 2 ayrı koydan oluşan denize girme imkanı bulunan, yıllardır çadır ve karavancı müşterilerin tercih ettiği doğa ile iç içe bir tabiat parkıdır.

Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 9
7- SAKLIKENT KANYONU
Fethiye’nin konuklarına sunduğu önemli yerlerden biri de Saklıkent Kanyonu. Doğanın insanlığa bahşettiği kanyon, günü birlik ziyaret için oldukça ideal bir rota. Fethiye’den arabayla bir saatlik uzaklıkta bulunan Saklıkent Milli Parkı herkesin ziyaret etmesi gereken eşsiz güzelliklerdendir.
Saklıkent Kanyonu, Antalya-Muğla sınırını çizen Eşen Çayı'nın kolu olan Karaçay'ın oluşturduğu kanyondur. Suyun kolayca aşındırabileceği Kalkerli arazide, fay çatlaklarının da yardımıyla sarp ve derin bir kanyon oluşmuştur.Uzunluğu 18 km, yüksekliği 200 m'dir. En dar yeri 2 metreye kadar düşer.
Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, Antalya ile Muğla sınırını çizen Eşen Çayı’nın kolu olan Karaçay’ın oluşturduğu, Saklıkent Milli Parkı‘nın içerisinde yer alan doğa harikası bir güzellik. Büyük bölümü Muğla’nın Seydikemer ilçesinde bulunan Saklıkent Kanyonu, Antalya’nın Kaş ilçesine komşu.

Suyun kolaylıkla aşındırdığı kalkerli arazide, fay çatlaklarının da yardımıyla sarp ve derin bir yapıda oluşan kanyonun uzunluğu 18 km, yüksekliği ise 200 metreye ulaşıyor. Kanyonun tabanı şiddetli akan suyla dolu olduğundan su içinden giriş mümkün değil. Kanyonun dik yamaçlarına demir çubuklarla tutturulan 200 metrelik tahta köprüden girilen kanyon, özellikle yaz aylarında bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası.

Saklikent-Kanyonu
Saklıkent Kanyonu’nun tarihçesi
Anlatılanlara göre bölgede hayvanlarını otlatan bir çobanın hayvanlarından birkaçının kanyon bölgesine girmesiyle tesadüfen keşfedilen Saklıkent Kanyonu, 1989 yılından bu yana kamuoyu tarafından biliniyor.

İçerisinde 16 adet mağaranın bulunduğu kanyonda günümüzden 3 bin yıl önceye uzanan yaşam izleri tespit edilmiş. 1995’te dönemin Dışişleri Bakanı Erdal İnönü’nün kanyon ziyareti sonrasında Türkiye ve dünyada ismi duyulan Saklıkent, 1996’da milli park statüsüne alındı.

Kanyon içerisinde yürüyerek belirli bir yere kadar ilerlenebiliyor. Ancak şiddetli su akışı ve keskin kayalar nedeniyle yürümek bir hayli zahmetli. Bu yüzden yürüyüş sırasında mutlaka lastik ayakkabı kullanmak gerekiyor. Terlikle yürürken ıslak zemin ve şiddetli su akışı nedeniyle yaralanmalı kazalar meydana gelebiliyor. Kanyon girişinde Eşen Çayı’nın üzerindeki kayalıklara yerleştirilen tahta iskeleler üzerinde ilerleniyor. Tahta iskelelerden sonra çayın dar vadi içerisinde akan buz gibi suyu ile temas ediliyor.
Saklıkent Kanyonu’nda ne yapılır?
Saklıkent Kanyonu, yürüyüşe çok uygun bir yer değil. Kanyonu ziyaret etmek isteyenlerin mutlaka bikini ya da mayo gibi deniz kıyafeti ve lastik ayakkabı ile hazırlıklı gelmelerinde yarar var. Türkiye’nin en heyecanlı rafting parkurlarından biri Saklıkent Kanyonu içerisinde. Rafting severler için Saklıkent’te 3 farklı rafting parkuru var. 45 dakika, 1.5 saat ve 3 saat süren parkurlarda profesyonel rehberler eşliğinde rafting yapılıyor. Rafting etkinliğine katılanlar rafting sonrasında çamur banyosuna götürülüyor.

Zipline, bungee jumping ve sunset tour adı verilen güneşin batışına tanık olunan akşamüstü yürüyüşü bölgenin en çok tercih edilen aktivitelerinden. Trekking ve doğa yürüyüşünden hoşlananlar için iki farklı yürüyüş rotası var. Kızılalan’dan başlayan Sazak Deresi, Yapılı Yol, Kocaboğaz, Tatlar, Üçova, Avdan, Karaağaç, Tırnacık ve Mangır’a uzanan güzergah ilk trekking parkuru. Bu parkur 16 km uzunluğunda ve antik dönemden kalma birçok esere sahip. Bir diğer yürüyüş rotası Kapanderesi’nden başlayan Menengiçdibi, Şappaklar, Kumeyakası ve Saklıkent’e uzanan güzergah 14.5 km uzunluğunda.

Saklikent-Kanyonu-Nerede
Saklıkent Kanyonu girişte kıyafet tavsiyeleri
Saklıkent Kanyonu’na girişte yanınıza alacağınız en önemli aksesuarlar lastik ayakkabı ya da deniz ayakkabısı, su geçirmez çanta ve elbise. Su geçirmez çanta cep telefonu, cüzdan ve fotoğraf makinenizi korumanız açısından şart. Cep telefonları için kullanılan su geçirmez kılıflar burada işinize yarayabilir. Islanmaya karşı havlu ve yedek kıyafetler de yanınızda olmalı. Kanyonun bazı bölümlerinde suyun bel seviyesini geçmesi nedeniyle çantanızı başınızın üzerinde taşımanız gereken yerler oluyor. Çantanızı hazırlarken taşıyabileceğiniz ağırlıkta olmasına dikkat edin. Akşam saatlerinde havanın serinlemesiyle birlikte ıslak kıyafetlerle üşümek ve hasta olmak ihtimal dahilinde. Bu yüzden yedek kıyafetiniz yanınızda olmalı. Yere düşmeye karşı plastik baret kullananlar da oluyor. Siz de sakarlık durumunuza göre önleminizi alın.

Saklıkent Kanyonu’na ne zaman gidilir?
Saklıkent Kanyonu’nu ziyaret için en doğru zaman yaz mevsimi. Temmuz ve ağustos aylarında hava sıcaklığının zirvede olması, sıcaktan bunalanların kanyonu tercih etmesindeki en önemli sebeplerden. Hafta sonları ve resmi tatillerde yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle kanyonda hareket etmek zorlaşıyor. Bahar ayları ve hafta içi günler görece daha sakin.

Saklikent-Ne-Yenir
Saklıkent Kanyonu’nda ne yenir?
Saklıkent Kanyonu içerisinde yemek yiyip bir şeyler içmek için birden çok alternatif var. Akarsuyun kenarındaki masalarıyla doğayla baş başa bir yemek deneyimi sunan River Restaurant, soluklanmak ve bir şeyler içmek için River Cafe & Bar, yer masalarıyla otantik bir atmosfere sahip olan Kayıp Cennet Restaurant’tan birini tercih edebilirsiniz. Saklıkent Kanyonu’na giden yol güzergahında çok sayıda kahvaltıcı ve yeme-içme mekanı da var.

Saklıkent Kanyonu nerede?
Saklıkent Kanyonu, Fethiye’nin Seydikemer ilçesi sınırlarında. Fethiye merkeze 47 km uzaklıktaki kanyona Fethiye’den 50 dakikalık yolculukla ulaşılıyor. Kanyonun Kaş’a uzaklığı 63 km, Seydikemer’e uzaklığı ise 21 km.

Saklıkent Kanyonu’na nasıl gidilir?
Saklıkent Kanyonu, Saklıkent Milli Parkı sınırlarında. Milli park alanı Antalya’nın Kaş ilçesi ile Muğla’nın Seydikemer ilçeleri arasında yer alıyor. Kanyon ve milli park girişi Seydikemer’den yapılıyor.

Fethiye Otogarı’ndan kalkan Fethiye-Saklıkent dolmuşları ile 1 saat gibi bir sürede kanyona ulaşılıyor. Saklıkent Kanyonu’na en yakın havalimanı Muğla Dalaman. Havalimanı ile kanyon arasındaki uzaklık 89 km. Özel araçla bu mesafe 1.5 saatte kat ediliyor.

Kanyon İstanbul’a 775 km (9 saat 12 dk), İzmir’e 378 km (4 saat 45 dk), Ankara’ya 634 km (7 saat 30 dk), Muğla’ya 159 km (2 saat 30 dk), Antalya’ya ise 190 km (2 saat 40 dk) uzaklıkta. Özel araçla gelenler Fethiye-Antalya Karayolu’ndaki tabelaları takip ederek kanyonu rahatlıkla bulabiliyor. Şehirlerarası otobüslerle ulaşım için Fethiye’ye gelmek, Fethiye Otogarı’ndan dolmuş kullanmak gerekiyor.

Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 10
8- RAFTİNG HEYECANI İÇİN DALAMAN ÇAYI
Adrenalin tutkunları için vazgeçilmez adres olan Dalaman Çayı, rafting tutkunların vazgeçilmez noktalarından biri…. 26 kilometrelik rafting parkuruyla Dalaman Çayı, adrenalin dolu saatler geçirmek isteyen arkadaş grupları için oldukça iddialı bir seçenek.

Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 11
9- FETHİYE MERKEZ BALIK PAZARI
İstediğiniz restoranda istediğiniz balığı yeme imkanı sunan Fethiye Merkez Balık Pazarı, ortada yuvarlak balık tezgahı ve dört bir etrafındaki restoranlardan oluşmaktadır. Taze balıkları istediğiniz içecekle bütünleştirmenize imkan sağlayan mekan, mezeleriyle de tatilcilerin uğrak noktası…

Fethiye'de görmeniz gereken 10 yer (Fethiye gezilecek yerler) - 12
10- ESKİ KENT 'PASPATUR'DA KAYBOLUN
Kadim medeniyetini günümüzde aslına uygun olarak restore edilmiş bir şekilde konuklarına sunan Paspatur, içerisinde hediyelik eşya dükkanları, kafeler, halıcılar, kilimciler, butikler ve kuyumcular bulunan çarşıyla konuklarını mistik bir yolculuğa çıkarıyor. İsmini yüzyıllardır ortasından akan Paspatur suyundan alan eski kent, efsaneye göre; suyunu içen herkesi tekrar Fethiye’ye getirirmiş.

Müzeler
1.Fethiye Müzesi
Fethiye Arkeoloji Müzesi
Burası neresi? Fethiye Müzesi, dönemin kaymakamı Recep Ceylan’ın katkılarıyla 1987 yılında faaliye geçmiştir. Müzede; Fethiye ve çevresindeki kazı çalışmalarından elde edilen eserler, kronolojik bir sırayla sergileniyor. Arkeolojik ve Etnografya olmak üzere iki bölümden oluşan müze, Roma, Helenistik, Bizans, Tunç ve Arkaik gibi dönemlere ait kalıntıları içerisinde barındırıyor.

Neden gitmeliyim? Müzenin arkeoloji bölümünde; heykeller, heykel başları, seramik, metal ve cam gibi eşyalar sergilenirken, etnografya bölümünde ise; Fethiye yöresine ait kıyafetler ve eşyalar bulunuyor. Ayrıca etnografya bölümünde bir bahçe yer alıyor ve bu alanda da taş eserler, yazıtlar ve lahit mezarlar sergileniyor.

Geçmiş tarihteki kalıntıları yakından görmek, hepsini yeniden keşfetmek istemez misiniz? O zaman Fethiye gezilecek yerler listenize, ilk olarak bu müzeyi ekleyin ve tatilinize öyle başlayın!

-Plajlar
2.Ölüdeniz
Ölüdeniz
Burası neresi? Fethiye denilince, akla kuşkusuz ilk gelen yerlerinden biridir Ölüdeniz. Peki, neden mi? O kadar çok sebep var ki böyle olması için… Mesela, 2006 yılında Dünya’nın en güzel kumsalı seçilmiş ve böylece Fethiye’nin en özel yerlerinden biri konumuna gelmiş diyebiliriz.

Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki kısma sahip olan Ölüdeniz’de, sizi ilk karşılayan kısım ücretsiz olurken, turnikelerden geçtikten sonraki kısım ise ücretli olup, Kumburnu Plajı olarak adlandırılıyor. İstediğiniz kısmı tercih ederek, güneşlenmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Çam ormanlarıyla çevrili yemyeşil doğasıyla, olağanüstü manzarasıyla, kumlu plajı ve turkuaz rengi ılık deniziyle muhteşem bir doğal güzelliktir. Doğal güzellik olmasının yanı sıra, içerisinde birçok farklı aktivite yapma imkanı sunması da sizi fazlasıyla cezbedecek.

Kaçırmayın! Bu aktivitelerden ilki, kuşkusuz yamaç paraşütüdür. En güzel yamaç paraşütü pistine sahip Babadağ’a çıkıp, eşsiz manzaranın keyifini mutlaka çıkarın! Aynı zamanda tekne, safari, at veya ATV turlarına katılabilir, su sporları ya da doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Antalya transfer , şehirler arası transfer , Antalya transfer hizmetleri , Lara transfer , kundu transfer, Belek transfer, Side transfer, Manavgat transfer, Kızılağaç transfer , Kızılot transfer, Alanya transfer , Konaklı transfer, Mahmutlar transfer, Beldibi transfer , Göynük transfer , Kemer transfer , Kiriş transfer , Çamyuva transfer, Tekirova transfer Finike transfer , demre transfer, çıralı transfer, olimpos transfer, adrasan transfer , kumluca transfer , kaş transfer , kalkan transfer , fethiye transfer , gibi bir çok bölgelere transfer hizmetleri verilmektedir.

Antalya ulaşım , şehirler arası ulaşım , Antalya ulaşım hizmetleri , Lara ulaşım , kundu ulaşım, Belek ulaşım, Side ulaşım, Manavgat ulaşım, Kızılağaç ulaşım , Kızılot ulaşım, Alanya ulaşım , Konaklı ulaşım, Mahmutlar ulaşım, Beldibi ulaşım , Göynük ulaşım , Kemer ulaşım , Kiriş ulaşım , Çamyuva ulaşım, Tekirova ulaşım , Finike ulaşım , demre ulaşım, çıralı ulaşım, olimpos ulaşım, adrasan ulaşım , kumluca ulaşım , kaş ulaşım , kalkan ulaşım , fethiye ulaşım branşlarında bir çok bölgelere ulaşım hizmetleri verilmektedir.
3.Belcekız Plajı
Belcekız Plajı
Burası neresi? İsmini bir efsaneden alan Belcekız Plajı, sadece Ölüdeniz tekne turlarının başlangıç noktası değil, aynı zamanda yamaç paraşütü yapanların da iniş noktasıdır. Yalnız hemen uyaralım, güneşlenirken her an yanınıza inebilir ya da yürürken ansızın karşısınıza çıkabilirler. Ama onları seyretmekte paha biçilemez bir duygu olsa gerek.
Neden gitmeliyim? Tertemiz denizinde yüzerken, uzun ve altın sarısı kumunda genişlenirken iyi ki burayı gelmişim diyeceksiniz! Dahası yamaç paraşütünü izlemek yerine, sizde onlara katılabilirsiniz. Ayrıca yelken, sörf, jetski gibi su sporları da yapabilirsiniz.

Kaçırmayın! Plajın arkasında yer alan otellerden, restoranlardan, cafelerden ve alışveriş merkezlerinden dilediğiniz gibi yararlanma şansına sahip olduğunuzu unutmayın!

Uyarı! Denizi, dalgalı ve derin olduğu için çocuklu aileler ya da yüzme bilmeyenler bu konuda önlemlerini muhakkak almalılar.

4.Çalış Plajı
Çalış Plajı
Burası neresi? Fethiye merkeze çok yakın bir konumda yer alan Çalış Plajı’na, ister yürüyerek ister dolmuşla gidin. Birkaç dakika içerisinde hemen varacak olmanız, sizin için güzel bir avantaj niteliğinde. Fethiye’nin en bilinen plajlarından biri olmasıyla birlikte, gün batımının en güzel burada izlendiği biliniyor.

Neden gitmeliyim? Elbette buraya sadece yüzmek veya güneşlenmek için gelmiyorlar. Akşam sahil boyunca yürüyüş yapmak için gelenlerin sayısının daha çok olduğunu bizzat göreceksiniz. Etrafı otel ve restoranlarla çevrili olup, istediğiniz ve ihtiyacınız olan her şeye direkt ulaşma imkanı sağlıyor.

Kaçırmayın! Özellikle gece hayatının daha canlı ve aktif olmasına çok şaşıracaksınız. Canlı müzik eşliğinde sahilde otururken, romantik dakikalar yaşayacağınızdan fazlasıyla eminiz.

5.İnlice Halk Plajı
İnlice Halk Plajı
Burası neresi? Eskiden kamp alanı olarak kullanılan İnlice Halk Plajı’nda, zaman zaman yine çadırlara denk gelebilirsiniz. Zaten plajdan daha çok mesire alanı olarak kullanıldığı bir gerçek. Bir yanda piknik ya da mangal yapan insanlar, diğer yandan plajın tadını çıkaran insanlar… Siz hangisini tercih edersiniz, bilemiyoruz ama her türlü memnun olacağınız aşikar.

Neden gitmeliyim? Çam kokuları eşliğinde yemyeşil bir doğaya hakim olan plaj, oldukça büyüktür. Yol üzerinde bulunması itibariyle, diğer plajlara göre çok kalabalık değildir. Bu nedenle, kalabalıktan hoşlanmayanlar için ideal bir noktadır. Ayrıca içerisinde her ihtiyacınızı karşılayacak işletmelerin bulunması da işinize oldukça yarayacak.

Uyarı! Plajın kumu sert olduğu için, yanınızda bir deniz ayakkabısı bulundurmanızda fayda var. Denizide dalgalı olup, bazı kısımları sığ, bazı kısımları ise derindir. Yüzmeyi çok iyi bilmeyenler ve çocuklu aileler, bu konuda önlem almayı unutmamalı!

6.Kıdrak Plajı
Kıdrak Plajı
Burası neresi? Aynı isimle bir koya da sahip olan plaj, Kıdrak Tabiat Parkı içerisinde yer alıyor. Parka geldiğinizde; ister mesire alanında piknik veya kamp yapın, ister plajda güneşlenip yüzün. Birbirinden farklı ağaç türleriyle kaplı bu alanda, birçok hayvan çeşidine de rastlayacağınızı ekleyelim.

Neden gitmeliyim? İstediğiniz her şeyi bünyesinde barındıran bu alana, gelmemek için hiçbir neden yok! Muhteşem denizinde tatilin tadını çıkarmaya ya da mesire alanında sakince kitabınızı okumaya devam edebilirsiniz. Ayrıca fotoğraf ve doğa tutkunlarının burayı çok seveceği de garantili…

Uyarı! Denizde çakıl taşları bulunduğu için, eğer rahatsız olurum derseniz, mutlaka yanınızda deniz ayakkabısı getirin! Bir ek bilgi daha; denizin dalgalı olduğunu da unutmadan söyleyelim ki dikkat etmesi gerekenler bu konuda önlemini alsın.

7.Karaot Plajı
Karaot Plajı
Burası neresi? Yanıklar Köyü’nde yer alan plaj, bakir kalmış nadir doğal güzelliklerden biridir. Sessizlik, sakinlik ve huzuru arayanların adresidir bile diyebiliriz. Etrafında bulunan bahçeler ve kerpiç evlerle, Yanıklar Köyü’nün de o muhteşem yapısını yakından göreceksiniz.

Neden gitmeliyim? Plajda Caretta Caretta kaplumbağaları yaşadığı için, sit alanı olarak belirlenmiş ve geldiğinizde onlardan birine rastlamanız oldukça mümkün gözüküyor. Tertemiz ve cam gibi bir denizde yüzmek… El değmemiş, yemyeşil doğası… Resmen kendinizden geçecek ve iyi ki gelmişim dedirtecek!

8.Kuleli Plajı
Kuleli Plajı
Burası neresi? Yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih edilen plaj, aynı isme sahip koyun plajıdır. Doğayla iç içe kalmayı arzu edenlerin adresi olan plaj, adeta bir kaçış noktasıdır. Fethiye merkeze oldukça yakın bir konumda yer alması da, sürekli olarak tercih edilmesinin başlıca sebeplerinden.

Neden gitmeliyim? Denizinin dalgasız ve temiz olmasından ziyade, sizi en çok sakinliği etkileyecek. Stresten kurtulmak, biraz olsun dertlerden arınmak hatta kalabalıktan, kargaşadan uzaklaşmak için kesinlikle en iyi yerlerden biridir. Mavi ve yeşil tonlarının, birbirine bu kadar yakıştığını hiç gördünüz mü? Öyleyse, bir an önce Kuleli Plajı’nı ziyaret etmelisiniz!

Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00
9.Akmaz Plajı
Akmaz Plajı
Burası neresi? Fethiye merkeze oldukça yakın mesafede yer aldığı için, yöre halkı tarafından daha sık tercih edilen plajlardan biridir. Ağaçlarla çevrili bir yer olması, rahat rahat gölgelenmenizi sağlayacak ve isterseniz bu alanda mangal ya da piknik yapabilirsiniz.

Neden gitmeliyim? Denizinin dalgasız olması hem çocuklu aileler hem de yüzme konusunda endişesi olanlar için mükemmel bir özelliktir. Ayrıca plajın içerisinde yer alan restorandan da, ihtiyacınız olan her şeyi karşılayabilmeniz mümkün.

10.Karataş Plajı
Karataş Plajı
Burası neresi? Çalış Plajı’nın hemen yanında yer alan Karataş Plajı, sessiz ve sakinlik arayanların bir numaralı adresidir. Plajda, Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtladığı biliniyor ve sırf bu yüzden bile daha sık ziyaret ediliyor.

Neden gitmeliyim? Deniz, sabah saatlerinde daha sakin olduğu için öğleden sonraya kalmamanızda fayda var. Aynı zamanda plajda yer alan restorandan, sabah geldiğinizde güzel bir kahvaltı yapmayı da unutmayın! Bunun dışında, ihtiyacınız olan her şeyin burada mevcut olduğunu zaten kendiniz göreceksiniz.

*Doğa İçinde Gezilecek Yerler
-Ulusal ve Milli Parklar
11.Saklıkent Kanyonu Milli Parkı
Saklıkent Kanyonu Milli Parkı
Burası neresi? Fethiye’ye 45 km uzaklıkta yer alan Saklıkent Kanyonu Milli Parkı, olağanüstü bir doğa güzelliğe sahip. Büyük kayaların arasında yürüyüş yapmak, size oldukça farklı bir deneyim kazandıracak. Bunda hemfikiriz.
Tahta köprüden yürüyerek başlayacağınız bu maceraya, buz gibi akan suyuyla bir vadi katılacak. Yalnız, köprüde yürümek sizi korkutmasın, kayalıklara demir çubuklarla tutturulduğu için gerçekten sağlam bir yapıdadır. Biraz daha yürüdükten sonra, vadinin peşine minik bir ada sizleri karşılıyor.

Neden gitmeliyim? Su sesi eşliğinde yürümek ve bu muhteşem manzaraya tanıklık etmek… Sadece manzaraya hayran olmayacaksınız, içerisinde yapılan birçok farklı aktiviteye de bayılacaksınız. Rafting, zipline, bungee jumping, trekking ve doğa yürüyüşleri gibi daha pek çok aktiviteye katılma şansınız var!

Uyarı! Kanyonda yürürken, su akışı ve kayalardan dolayı zorlanabilirsiniz. Bu yüzden, lastik ayakkabınızı yanınıza almayı unutmayın! Ayrıca yedek bir kıyafet veya deniz kıyafetlerinizi de eklemeyi unutmayın! Fazlasıyla ıslanacaksınız.
12.Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı
Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı
Burası neresi? Yanıklar Köyü’nde yer alan Yeşil Vadi, Fethiye’nin en güzel kamp alanlarından biridir. Yeşil Çayı’n ve ağaçların üzerine kurulu olan çadırları gördüğünüzde, kesinlikle nutkunuz tutulacak! Çelik halatlarla tutturuluş bu çadırlara, ahşap merdivenlerden çıkarak ulaşıyorsunuz ve işte o zaman tatilin keyfini çıkarmaya başlıyorsunuz.
Neden gitmeliyim? Doğayla iç içe kalmak için en ideal noktalardan biri olan Yeşil Vadi’ye, gelmemek için hiçbir sebep yok! Dilerseniz, tek tek sayalım tüm güzelliklerini… İster kamp yapın ister ağaçların üzerine kurulmuş salıncaklarda sallanın. Çadırlarınızı ya suyun üzerine ya da ağaçların üzerine, nereye isterseniz oraya kurun. Kano kiralayarak, suyun üzerinde bir gezintiye çıkabilirsiniz. Tüm bunların dışında; piknik yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir veya muhteşem su eşliğinde sakince kafanızı dinleyebilirsiniz.

Tabii ki sadece bu anlattıklarımızla sınırlı değil! Ancak daha fazla spoiler vermeden, gelip kendiniz keşfetmelisiniz.
Antalya transfer , şehirler arası transfer , şehirler arası transfer Antalya , özel araç transferi , özel araç transferi Antalya , özel araçla şehirler arası ulaşım Antalya , şehirler arası ulaşım , şehirler arası ulaşım antalya , özel araçla şehirler arası transfer Antalya , vip araçla şehirler arası ulaşım , vip araçla şehirler arası ulaşım Antalya , vip araçla şehirler arası transfer , vip araçla şehirler arası transfer Antalya , şehirler arası özel ulaşım , şehirler arası özel ulaşım Antalya , Antalya ulaşım , Antalya ulaşım hizmetleri ile sizlerin yanınızdayız.

13.Ömer Eşen Tabiat Parkı
Ömer Eşen Tabiat Parkı
Burası neresi? Ömer Eşen Tabiat Parkı, bir diğer adıyla bilinen Küçük Kargı Tabiat Parkı, farklı ağaç türleriyle çevrelenmiş doğal yerlerden biridir. Farklı ağaç türlerinin yanı sıra çokça sayıda hayvan çeşidine de rastlamanız mümkün.

Neden gitmeliyim? Parkın içerisinde konaklama ve restoran gibi işletmelerin olması her açıdan işinize yarayacak. Ayrıca o kadar çok farklı aktivite yapma şansınız var ki bunu değerlendirmeden sakın gitmeyin! Trekking ya da piknik yapabilir, çimlere uzanarak kitap okuyabilir, top oynayabilir, bisiklet sürebilir ve bolca fotoğraf çekebilirsiniz.

-Şelaleler
14.Gizlikent Şelalesi
Gizlikent Şelalesi
Burası neresi? Fethiye’ye 47 km uzaklıkta konumlanan Gizlikent Şelalesi, Saklıkent’e oldukça yakın bir mesafede olduğu için bir taşta iki kuş vurmuş olacaksınız. Ancak şelaleye ulaşmak öyle kolay değil maalesef. Uzun ve zorlu bir yürüyüş sonrasında ulaşacak fakat ulaştığınızda karlılaştığınız manzara sizi kendinize fazlasıyla getirecek. Zaten soğuk suyuyla temas ettiğinizde, ister istemez kendinize geleceksiniz!

Neden gitmeliyim? Doğa severlerin daha çok tercih edeceği ve seveceği bir yer olan şelale, çoğu kişi tarafından bilinmiyor. Bu nedenle şelalenin sesiyle huzur bulacak ve sakinliğiyle kafanızı dinleyeceksiniz. Aynı zamanda şelalenin altında da doya doya yüzebilirsiniz. Yalnız fotoğraf çekilmeyi de unutmayın!

Uyarı! Şelaleye ulaşmak için merdivenlerden inmeniz gerekecek ve bu konuda biraz zorlanabilirsiniz. Ayrıca zaman zaman şelaleye akan suyla da karşılaşacağınız için, ya plaj ayakkabısı ya da rahat bir ayakkabı yanınızda mutlaka olsun!

-Koylar
15.Kelebekler Vadisi
Kelebekler Vadisi
Burası neresi? Fethiye denilince akla ilk gelen yerlerden biri de kuşkusuz Kelebekler Vadisi’dir. Masmavi denizi ve yemyeşil doğasının yanı sıra 80’den fazla kelebek türünü himayesinde barındırmasıyla, adeta cennet gibi bir yerdir. Etrafındaki bitki çeşitliliği ile harika manzarasıyla herkesi büyüleyen Kelebekler Vadisi, tatilcilerin eve dönmeden mutlaka uğradığı bir noktadır.

Neden gitmeliyim? Burada yapılacak o kadar çok şey var ki… İlk olarak düzenlenen tekne turlarından başlayalım; Şövalye Adası, Samanlık, Hillside, Akvaryum, Dalyan, Kızılada ve Çalış Plajı gibi daha pek çok rotayı, tekne turlarına katıldığınızda bizzat görebilirsiniz. Buna ek olarak, trekking ya da tırmanış gibi aktivitelere de katılabilirsiniz. Ayrıca kamp alanlarının bulunuyor olması da, doğa ve macera tutkunlarının beklediği bir bilgi olsa gerek.

İster bungalov evlerde kalın ister kamp alanında bir çadır kurun… Nasılsa ihtiyacınız olan her şeye sahipsiniz!

Uyarı! Trekking yaparken, yosunlanmış kayalıklara dikkat edin ki ayağınız kaymasın! Vadideki kelebeklere yakından şahit olacağınız için, gürültü yapmamaya özen gösterin! Eğer unutup dikkate almazsanız, karşısınıza çıkan tabelalar bu konuda size yardımcı olacak.

16.Kabak Koyu
Kabak Koyu
Burası neresi? Fethiye’ye 33 km mesafede yer alan Kabak Koyu, Fethiye’nin en güzel koylarından biri olma özelliğine sahip. Yine doğa severleri ve macera tutkunlarını bir araya getiren Kabak Koyu, mükemmel manzarası ile gözlerinizin pasını silecek. Ancak bu güzelliğe ulaşmak bi’ hayli zor olacak.

Öncelikli olarak, tekne turlarına katılıp buraya gelebilirsiniz ki bu en kolay çözüm. Özel aracınızla Uzunyurt Köyü’ne kadar gelirseniz, bir yerden sonra park edip yürüyerek koya inmeniz gerekecek. Ancak aşağıya inilen yol biraz engebeli olduğu için, bu evrede macera ve adrenalin tutkunlarının devreye girdiğini söyleyebiliriz. Bir diğer seçenek olarak da minibüsleri tercih edebilirsiniz ama bu hepsinden daha zor sanki. Engebeli ve dar yollara sahip olduğundan, maalesef çokça kez zıplıyorsunuz.

Neden gitmeliyim? Koya ulaştığınız zaman, karşılaşacağınız manzara ile tüm bu zorluklara değdiğini anlayacaksınız. Kalabalıktan ve gürültüden uzaklaşıp, sessiz, sakin ve huzur dolu bir gün geçirmek için en güzel alternatiflerden biri buraya gelmek olacak. Ayrıca ‘Sadece bir gün yetmez’ diyecek olursanız, o zaman kamp hizmeti veren işletmelerden yararlanabilir ya da direkt olarak bungalov evlerde konaklayabilirsiniz. Hem böylece dilediğiniz kadar denizin tadını da çıkarabilirsiniz.

17.Katrancı Koyu
Katrancı Koyu
Burası neresi? Fethiye’ye 16 km mesafede bulunan Katrancı Koyu, bir tabiat parkı içerisinde yer alıyor. Park üç ana bölgeden oluşuyor ve ilk koyu genelde günübirlik gelenler tercih ediyor. İkinci koyu; kamp yapmak isteyenler tercih ederken, diğer koyu ise; piknik yapmak isteyenler tercih ediyor.

Neden gitmeliyim? Her zevke hitap eden bu koyda, hem kamp yapabilir hem de güneşlenip yüzebilirsiniz. Üstelik piknik dahi yapabilirsiniz! Hangisini istiyorsanız, ona yönelin! Sonuçta her alana sahip ve hepsinde de ihtiyacınız olan her şey mevcut. Birgün kamp yaptıysanız, tekrar gelin ve bu sefer piknik yapın… Hem böylece Fethiye’ye de sürekli gelmiş olursunuz, değil mi?
18.Günlüklü Koyu
Günlüklü Koyu
Burası neresi? Fethiye’ye 17 km mesafede bulunan Günlüklü Koyu, Küçük Kargı Tabiat Parkı’nın içerisinde yer alıyor. İsmini, bölgedeki Günlük ağaçlarından aldığı ve aynı zamanda bu ağaçların ilaç ve parfüm yapımında da kullanıldığı biliniyor. Koya geldiğiniz zaman, ilk etapta burnunuza o eşsiz kokular yayılacak…

Neden gitmeliyim? Tekne turlarının vazgeçilmez noktalarından biri olan koyda, piknik veya kamp yapabilirsiniz. Ayrıca hamak keyfi yapabileceğiniz gibi tekne turlarına katılarak da tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Doğayla baş başa kalmayı sevenlerdenseniz, bu koy resmen sizin için! Neden Fethiye’nin en ünlü koyları arasında yer aldığına şaşırmamalı!

19.Turunç Pınarı Koyu
Turunç Pınarı Koyu
Burası neresi? İsmini çevresindeki turunç ağaçlarından alan koya, sadece teknelerle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Etrafında sadece turunç ağaçları olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz! Çam, zeytin, sandal, defne, pınar ve daha pek çok farklı ağaçla çevrili, yemyeşil bir alan düşünün… Birde buna masmavi bir deniz ekleyin…

Neden gitmeliyim? Turunç Pınarı Koyu, tabii ki sadece bunlarla sınırlı kalmıyor. İçerisinde restoran, plaj ve su sporları merkezinin yer alması da ekstra bir özellik. Su kayağı, rüzgar sörfü ve yelken gibi su sporlarını yapmak istemez misiniz? Hem doyasıya eğlenecek hem de oldukça keyif alacaksınız. Ayrıca bahçede yer alan çardaklarda Bali masajı yaptırmayı sakın unutmayın!
20.Fethiye Darboğaz Koyu
Fethiye Darboğaz Koyu
Burası neresi? Kayaköy mahallesinde konumlanan Darboğaz Koyu, bakir kalmış nadir güzellikler arasında yer alıyor. Koya ulaşmak için, belli bir yere kadar araçla gelebilirsiniz ancak sonra aracı park edip, patika yoldan yürümeniz gerekecek. Eğer bunu zorlu bir işlem olarak düşünüyorsanız, teknelerle daha kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Zaten karayoluyla ulaşımı olmadığı için, bu denli doğal kalmış ve çoğu kişi tarafından bilinmiyor.

Neden gitmeliyim? Patika yoldan gittiğinizi farz edelim, yeşillik içerisinde huzur dolu bir yürüyüş yapmış olacaksınız. Koya vardığınızda ise, turkuaz rengi deniziyle karşılaşacak ve denize girmek için can atacaksınız. Kalabalığı sevmiyorsanız ve biraz olsun yalnız kalmak, kafa dinlemek istiyorsanız, adres belli!

21.Büyük Boncuklu Koyu
Büyük Boncuklu Koyu
Burası neresi? Keçiler mahallesinde yer alan Büyük Boncuklu Koyu, çeşit çeşit ağaçlarla çevrili doğa harikası bir yerdir. İsmini, denizin içindeki çakıl taşlarının boncuk gibi gözükmesinden dolayı aldığı söyleniyor.

Neden gitmeliyim? Koyda sadece yüzüp güneşlenmeyecek, yürüyüş yapacak hatta mangal yakıp piknik de yapabileceksiniz. Aynı zamanda bisiklet parkurlarının olması da, farklı bir aktivite yapmanızı sağlayacak nitelikte. Özellikle çocuklu aileleri sevindirecek bir bilgi daha; çocuk oyun alanları ve yürüyüş parkurları da burada mevcut!

Uyarı! Köpekbalıklarının ürüme alanlarından birisi olduğu için, denize girerken dikkat etmeniz gerek! Saldırgan değillerdir ancak tedbirli olmakta fayda var. Akşam 20.00’den sonra, denize girmenin yasak olduğunu da unutmadan söyleyelim.

22.Dalaman Çayı
Dalaman Çayı
Burası neresi? Dalaman ilçe sınırlarında yer alan Dalaman Çayı’na, Fethiye köylerinden kalkan otobüslerle de çok kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Rafting sporu için en uygun yerlerden biri olmasından dolayı, yerli ve yabancı birçok turist tarafından akın edildiği bir gerçektir. Sırf bu spor için gelmek isteyenlere, zorluk derecesinin çok yüksek olduğunu söylemeden geçmeyelim.

Neden gitmeliyim? Sadece rafting değil, aynı zamanda birçok farklı aktivitelere de yer veren bu doğal güzelliğe hayran olmamak elde değil. Hem dinlenip huzur bulacaksınız hem de su sporlarına katılarak adrenalin dolu bir gün geçireceksiniz. Yeşillik ve mavilik içerisinde, keyifli dakikalar geçirmek ve rafting yaparak maceraya atılmak isterseniz, bir an önce listenize burayı ekleyin ve hemen gelin!

-Adalar
23.Gemiler Adası (Gemile Adası)
Gemiler Adası
Burası neresi? Gemiler Adası, bir diğer adıyla da bilinen Gemile Adası, tekne turlarının vazgeçilmez adreslerindendir. Adaya da zaten sadece teknelerle ulaşım sağlayabiliyorsunuz. O yüzden Ölüdeniz ya da Gemiler Plajı’ndan kalkan tekne turlarına katılın ve hemen adayı keşfetmeye gelin!

Geçmiş dönemlerde adanın ismi Aya Nikola Adası’ydı ve Bizans döneminde önemli dini merkezler arasında yer alıyordu. Sadece Hristiyanların Kudüs’e giderken uğradıkları bir yer değil, aynı zamanda denizcilerin de adadaki kiliselere uğrayıp dua ettikleri bir yerdi. Ayrıca adada; kilise, şapel, ev, depo, mezar ve sarnıçlar yer alıyordu.

Neden gitmeliyim? Geçmiş tarihten izler taşımasının yanı sıra koy ve plaja yer vermesi de sizleri fazlasıyla etkisi altına alacak. Denizin berrak ve tertemiz olması, adanın neden bu kadar popüler olduğunu bir kez daha açıklıyor. Hem tarihi kalıntıları keşfedin hem de manzaraya karşı harika bir tatile devam edin!

24.Şövalye Adası (Fethiye Adası)
Şövalye Adası
Burası neresi? Şövalye Adası, bir diğer adıyla da bilinen Fethiye Adası, içerisinde yerleşim yeri bulunan tek adadır. Yerli ve yabancı birçok turist tarafından fazlasıyla rağbet gören adaya, deniz yoluyla kolaylıkla ulaşım sağlayabiliyorsunuz.

Zamanında, Rodos Şövalyeleri yerleşim yeri olarak bu adayı kullanmış ve adanın ismini bu şövalyelerden aldığı bilinmektedir. Rodos Şövalyeleri’nin yaptırdığı kalenin kalıntılarına, günümüzde hala rastlayabilmeniz mümkün. Ayrıca ada, farklı birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bunun izlerini de hala içerisinde taşır.

Neden gitmeliyim? Adanın içerisinde otel, restoran, plaj ve piknik alanlarının mevcut olması, oldukça hoşunuza gidecek. Düzenlenen tekne turlarına katılıp, bu tarihten izler taşıyan adaya, mutlaka uğramalısınız. Bir şey kaybetmeyecek aksine çok şey kazanacaksınız!

25.Oniki Adalar
Oniki Adalar
Burası neresi? Oniki Adalar; Yassıca Adalar, Hamam Koyu, Kurşunlu Koyu, Tersane Adası, Bedri Rahmi Koyu, Yavansu, Göcek Adası, Boynuzbükü, Göbün Koyu, Domuz Adası, Zeytin Adası ve Kızıl Ada’nın bütünüdür. Tekne turlarının vazgeçilmez adreslerinden biri olup, pek çok turistin ilgi odağıdır. Hem Göcek’ten hem de Fethiye’den günübirlik tekne turlarına katılarak, her birini keşfetme şansı elde edebilirsiniz.

Her bir adanın ayrı bir özelliği var ve en güzeli de bir tekneye atlayıp, hepsini ziyaret edecek olmanız… Bu fırsatı kaçırmak istemezsiniz öyle değil mi? Elinizi çabuk tutun ve bir an önce gelmeye bakın!

*Çocuklar İçin Uygun Yerler
-Aqua Parklar
26.Ölüdeniz Water World
Ölüdeniz Water World
Burası neresi? Çocuklarınızla eğlenebileceğiniz yerlerden olan Ölüdeniz Water World, su kaydıraklarıyla, havuzlarıyla sizi mest edecek türden. Sadece bunlar yok tabii ki! İçerisinde restoran ve market olmasının yanı sıra çeşitli organizasyonlara ve etkinliklere de yer verdiğini belirtmeliyiz.

27.Bubble Sea Park
Bubble Sea Park
Burası neresi? Çeşitli pistlerle tasarlanmış bir yer olan Bubble Sea Park, çocuklarınızla harika vakit geçireceğiniz bir yerdir. Yumuşak zemine dizayn edilmiş bu muhteşem konsepte, sadece çocuklar değil siz yetişkinlerde bayılacaksınız. Hava yataklarından suya atlamak mükemmel olsa gerek! Ayrıca yüzüp eğlenmenin dışında, piknik ve mangal da yapabiliyorsunuz.

28.Sultans Aqua City
Sultans Aqua City
Burası neresi? İçerisinde; su kaydırakları, çocuk ve yetişkin havuzlarının yanı sıra restoran, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları gibi daha pek çok şey mevcuttur. Üstelik çeşitli organizasyonların ve etkinliklerin de düzenlendiğinin altını çizelim.

*Fethiye’ye Yakın Gezi ve Tatil Yerleri
-Turistik Yerler
29.Dalaman
Dalaman
Burası neresi? Tatil yerleri arasında en çok tercih edilen yerlerden biriside Dalaman’dır. Doğal güzellikleriyle fazlasıyla beğeni toplayan Dalaman, adeta bir turizm cennetidir. Koyları ve plajları dışında, birçok tarihi kalıntıya da yer veren bu yeri mutlaka keşfetmelisiniz. Neticede birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış ve herbirinin izlerini bünyesinde taşımış. Dilerseniz, lafı daha fazla uzatmadan, Dalaman Gezilecek Yerler yazımıza bir göz atın ve daha yakından bu yerleri keşfedin!

Nasıl ulaşırım? Fethiye Dalaman arası mesafenin 70 km olduğunu da ekleyelim. İster özel araçlarla ister otobüslerle kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

30.Göcek
Göcek
Burası neresi? Türkiye’de mavi yolculuk denilince, akla ilk gelen isimlerden biri olan Göcek, muhteşem ötesi bir yerdir. Özellikle büyük şehirlerin kargaşasından, trafiğinden, gürültüsünden, kalabalığından kaçmak için buraya akın edenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Hatta bir daire bile satın aldıklarını ekleyelim. Küçük bir yer olmasıyla, sessiz, sakin ve huzur dolu bir tatil geçirmeniz eş değerdir sanırım.

Neden gitmeliyim? Göcek’e geldiğinizde ilk olarak, Göcek Marina’yı ziyaret etmeli ve daha sonra tekne turlarına katılarak, Göcek’in doğal güzelliğini yakından tanımalısınız. Ayrıca gelmeden önce, Göcek Gezilecek Yerler yazımızı inceleyerek de bir fikir sahibi olmanızı tavsiye ederiz.

Nasıl ulaşırım? Fethiye merkezden minibüs ya da otobüsleri kullanarak, rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

31.Dalyan
Dalyan
Burası neresi? El değmemiş ve yemyeşil doğası, tertemiz ve masmavi deniziyle bakir kalmış güzelliklerden biri olan Dalyan, Köyceğiz Gölü ile Akdeniz’i birleştiren bir kanal üzerinde yer alıyor. Tarihi yapısıyla da gönülleri fetheden Dalyan’a geldiğinizde, İztuzu Plajı, Kaunos Antik Kenti ve daha fazlasını mutlaka görmelisiniz. Bunun için hemen buyrun; Dalyan Gezilecek Yerler yazımıza!

Nasıl ulaşırım? Fethiye Dalyan arası mesafe 67 km’dir ve özel aracınız ya da toplu taşımalarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınızla gittiğinizi varsayarsak; Yanıklar, Göcek ve Ortaca yolunu takip etmeniz gerektiğini söyleyelim. Diğer seçenek olarak; Fethiye’nin şehir içi minibüslerini kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz.

32.Ortaca
Ortaca
Burası neresi? Ortaca, Fethiye ve Marmaris’in ortasında yer aldığı için, bu ismi almıştır. El değmemiş doğal güzelliklerden biri de süphesiz ki Ortaca’dır. Özellikle hala gelenek ve göreneklerine bağlı kalınması, sizleri hayrete düşerecek ve biraz da nostalji yapmanızı sağlayacak. Sıcacık, samimi atmosferiyle sizleri kendine hayran bırakacak Ortaca’ya mutlaka gelmenizi tavsiye ediyoruz.

Nasıl ulaşırım? Fethiye Ortaca arası mesafe 50 km olup, minibüs veya otobüslerle rahatlıkla ulaşım sağlamanız mümkün.

33.Babadağ
Babadağ
Burası neresi? Yamaç paraşütü denilince akla tabii ki Babadağ gelir. Ölüdeniz’in hemen arkasında yer alan Babadağ, yamaç paraşütünün yapıldığı alandır. Birbirinden farklı bitki örtüsü ve orman alanlarıyla da sizi fazlasıyla etkileyeceğinden eminiz. Ayrıca sadece yamaç paraşütü yapıldığını düşünmeyin! Jeep safari turlarına katılabilir aynı zamanda teleferiğe de çıkabilirsiniz. Üstelik burada yer alan restoranlardan birine oturup, harika manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

-Köyler
34.Karaağaç Alınca Köyü
Karaağaç Alınca Köyü
Burası neresi? Likya yolu üzerinde yer alan Karaağaç Alınca Köyü, kafa dinlenmelik bir yerdir. Özellikle Likya yolunu yürüyenlerin daha sık tercih ettiği noktalardan biridir. İçerisinde bulunan kamp hizmetlerinden dilediğiniz gibi yararlanabilir ve eşsiz manzaranın büyüsüne kapılabilirsiniz.

35.Yanıklar Köyü
Yanıklar Köyü
Burası neresi? Fethiye’ye 15 km mesafede yer alan Yanıklar Köyü, doğayla baş başa kalmak için muhteşem noktalardan biridir. İçerisinde; plaj, göl, otel ve daha pek çok şeyi barındırmasıyla diğer köyler arasından sıyrılmayı başarmış. Aynı zamanda yürüyüş ve bisiklet parkurlarının da köyde yer alması, ayrı bir hoşunuza gidecek.

36.Yeşil Üzümlü Köyü
Yeşil Üzümlü Köyü
Burası neresi? Fethiye’ye 23 km uzaklıkta konumlanan Yeşil Üzümlü Köyü, şirin mi şirin küçük mü küçük bir köy… Köyde; el yapımı şarapların ve el dokuma kumaşların üretilmesi çok meşhurdur. Özellikle şal, fular, eşarp, masa örtüsü ve buna benzer daha pek çok şeyin üretildiğini görebilirsiniz. Buraya uğradığınızda, belkide köyde düzenlenen bir festivale denk gelebilir ve gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

37.Yediburunlar Köyü
Yediburunlar Köyü
Burası neresi? Yedi burundan oluşan bir koyun tepesinde yer alan Yediburunlar Köyü, Likya yolu içerisinde konumlanıyor. Geçmiş tarihte Kutsal Burun olarak da adlandırılan köyde, daha çok Likya Yolu yürüyüşçülerini görmek mümkün. Fazlasıyla sessiz ve sakin olan köy, size huzur dolu zamanlar yaşatacak.

*Alışveriş
Fethiye’de öyle büyük büyük alışveriş merkezleri yok ve ihtiyacınız da olduğunu sanmıyorum. Yerel mağazalardan, butiklerden ve hediyelik eşya dükkanlarından birçok şeye ulaşacağınız aşikar. Aynı zamanda içerisinde yer alan tek AVM’den, zaten ihtiyacınız olan her şeye rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Fethiye’nin Alışveriş Noktaları yazımıza tıklayın ve daha yakından inceleyin!

*Tarihi Yerler
Doğal güzellikleri bir yana tarihi yapısıyla da sizleri hayal kırıklığına uğratmayacak bir yerdir Fethiye. Özellikle Kayaköy ve Likya Yolu, en popüler noktalardır diyebiliriz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış uygarlıkların izlerini hala bünyesinde taşıyan Fethiye’nin Tarihi Yerleri’ni mutlaka keşfetmeli ve herbirine uğramalısınız.

*Gece Hayatı
Birbirinden eğlenceli gece kulüpleri, barları, canlı müzik mekanları ve restoranlarıyla göz dolduran Fethiye’de, gece hayatı da bir başka güzeldir. Gündüzleri zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bu doğru, fakat bunun gece hayatı için de geçerli olduğunu çok geçmeden fark edeceksiniz. Gece hayatı için birkaç mekan önerdiğimiz yazımız sizlerle, buyrun; Fethiye’nin Gece Hayatı…

*Yapılacak Şeyler
-Turlar ve Geziler
Fethiye Yamaç Paraşütü Turu’na katıl ve adrenalin dolu bir gün geçir!
Saklıkent Jip Safari Turu, ATV Safari Turu ve At Safari Turu’na katıl, farklı aktiviteler yap!
Rafting Turu ya da Fethiye Tüplü Dalış Turu’nda eğlenceli dakikalar geçir!
12 Adalar Yat Turu’na katıl ve her adayı keşfet!
Ya Ölüdeniz Tekne Turu’na ya da Dalyan İz Tuzu Plajı Turu’na katıl!
-Yapmadan Dönme
Fethiye Müzesi’nde, yörenin tarihini ve kültürünü öğren!
Mutlaka Ölüdeniz’e git ve yamaç paraşütü yap!
Kelebekler Vadisi’nde manzaranın tadını çıkar!
Çalış Plajı’nda gün batımını seyret!
Saklıkent Milli Parkı’na git ve heyecan dolu bir yürüyüşe katıl!
Yeşil Vadi’de kamp yapmayı unutma!
Dalaman Çayı’nda rafting yap!
*Şehir İçi Ulaşım
Fethiye’nin şehir içi ulaşımında; taksi, dolmuş ve otobüs gibi araçları kullanabilirsiniz. Otobüsler genelde 06.30 – 19.00 saatleri arasında çalışmakta. Ayrıca yaz aylarında, deniz otobüslerini de kullanmanız mümkün.