Şehirler arası transfer Antalya Balıkesir Dursunbey

Şehirler arası transfer Antalya Balıkesir Dursunbey
Şehirler arası ulaşım Antalya Balıkesir Dursunbey
Antalya Balıkesir Dursunbey transfer
Antalya Balıkesir Dursunbey arası kaç km
Antalya balıkesir dursunbey arası mesafe : 518 kilometre
Antalya balıkesir dursunbey arası süre : 6 saat 3 dakika
Şehirler arası transferleriniz veya Antalya içi ulaşımlarınızda sadece size özel tahsis edilmiş araçlarımızla hizmet vermekteyiz. , Araçta sadece siz olduğunuzu garanti ederiz. Araçlarımız 8 kişilik minibüs , 10 kişilik minibüs , 13 kişilik minibüs , 16 kişilik minibüsler olmak üzere sizin hizmetinize sunulmuştur. Sizin özel araç isteğiniz durumunda vip araçlarımız Mercedes vito vip ve Mercedes sprinter vip başta olmak üzere olarak hizmetinizdedir. Daha kalabalık gruplarınız için lütfen kurumsal bölümümüzle irtibata geçiniz..
İstediğiniz adresten size tahsis edilmiş araçlarımızla alalım istediğiniz adrese veya istediğiniz şehirdeki adrese bırakalım.
DURSUNBEY
Suçıktı: Kaynak halinde yeraltından çıkan suyun oluşturduğu eşsiz doğa güzelliğidir. Şehir merkezinin hemen yanında bulunması nedeniyle özellikle yaz aylarında vatandaşlarımız yoğun olarak itibar etmektedir. Bulunduğu alanda bulunan ve doğal güzelliği bozmayan alabalık üretim tesisleri ayrı bir özellik katmaktadır. Suçıktıda akan suyun sesiyle yenen bir yemeğin, içilen çayın tadı bambaşkadır. Bulunduğu alan, çocuk oyun alanları, hediyelik eşya satış noktaları, camii ile daha da zenginleştirilmiştir. Suçıktı ayrıca bir kültür merkezidir de. Her yıl Temmuz ayında düzenlenen ve artık gelenekselleşen “Suçıktı Şiir Akşamları etkinliği” ulusal boyutlara ulaşmıştır. Etkinliğe Türkiye’nin her bölgesinden ünlü şairler iştirak etmektedir.

Dağ Turizmi: İlçemiz, Balıkesir’in iç kesimlerinde kaldığından, şehrin gürültüsünden, modernizmin getirdiği betonlaşmadan arınmış bölgelere sahiptir. Özellikle dağ turizmi açısından meraklısına eşsiz mekanlar sunmaktadır. Bölgenin Orman İşletmesine ait piknik ve turizm alanlarında korumaya alınmış hayvanlar ve gezi alanları bulunmaktadır.
Mesire ve Piknik yerleri: İlçemizin doğal güzelliklerle iç içe olması nedeniyle şehir merkezine çok yakın yerlere kurulmuş mesire ve piknik alanları mevcuttur. Piknik alanlarına yerel halkımız tarafından yazlık türü doğa ile özdeş yapılaşmalar mevcuttur. Bunlar arasında belli başlı sayabileceğimiz yerler olarak; Pembe Köşk, Meşekent, Çınarlıpınar mesire alanlarını sayabiliriz.
Roma Uygarlığı döneminde Dursunbey civarına ABRİETIENE adı verildi. Abriettene bölgesinde merkez olan Dursunbey' in ismi de Hadrianeia idi. Hadrianeia (Dursunbey) Romalılar döneminde önemli para basım yerlerinden biri idi. Roma İmparatorları döneminde başta Hadrian, Antonius, Pivs, Faustina, Marcus Aurelius, gibi önemli imparator ve komutanlar isimlerini ve resimlerini taşıyan bakır ve gümüş paralar darb ettirmişlerdir. Hadrianeia ismi ünlü Roma İmparatoru Hadrian'dan gelmektedir. Dursunbey yöresine verilen "Hadrianeia" ismi de büyük olasılıkla onun şerefine kurulan bir şehir olduğunu göstermektedir. Hadrianeia şehrinin Milattan sonra 131-132 yıllarında kurulduğu tahmin edilmektedir.

Dursunbey ilçesi, Ege iklim bölgesi içinde yer almakla birlikte yükseklik ve deniz esintilerine kapalı olması itibariyle yazlar daha serin, kışlar daha sert geçmektedir. Vejetasyon süresi oldukça kısadır.

Balıkesir İlinin doğusunda yer alan ilçemizin rakımı 639 m., yüzölçümü 1952 km2 dır. Dursunbey coğrafi yönden Ege Bölgesi sınırları içerisinde kalmaktadır. Arazi yapısı itibariyle dağlık ve çok engebeli bir karaktere sahiptir. En yüksek dağı Alaçam 1683 m. yüksekliğindedir. İlçemizin arazisinin büyük bir kısmı orman ile örtülüdür. İlçemizin iklimi kısmen Akdeniz, kısmen Karasal İklim özelliklerini taşır. Kışları soğuk, yazları sıcak geçer, kış ve bahar ayları bol miktarda yağış alır.

Dursunbey, Balıkesir Mutasarrıflığına bağlı "Balat" adi ile anılan bir bucak merkezi iken 1918 yılında ilçe haline getirilmiştir. İlçenin geçim kaynağı orman ve orman ürünleri olup meyve ve sebze üretimi de gelişmiştir.
Dursunbey, Balıkesir ilinin güneybatısında yer alan bir ilçedir. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları ve etkileyici manzaraları ile turistlerin dikkatini çekmektedir.

Zagros Dağları
Dursunbey ilçesi, Zagros Dağları’nın eteklerinde yer almaktadır. Bu dağ range, trekkers ve doğa severler için harika bir yerdir. Eşsiz manzaraları, yürüyüş parkurları ve doğa yürüyüşleriyle ünlüdür.

Kaplıcalar
Dursunbey ilçesi, çok sayıda kaplıca barındırmaktadır. Bu termal kaynaklar, ziyaretçilerin rahatlamasına yardımcı olur ve sağlık turizmi açısından önemlidir. Misafirler burada, ılık suların tadını çıkarırken, aynı zamanda şifa bulurlar.

Karacahisar Kalesi
Karacahisar Kalesi, Osmanlı dönemine dayanan tarihi bir kale olarak öne çıkmaktadır. Kale, bölgenin tarihi dokusunu ve güzelliğini korumaktadır. Doğal güzellikleri, ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

Balaban Çayı
Balaban Çayı, doğal güzellikleri ve etkileyici manzaralarıyla ünlüdür. Nehir kenarında yapılan piknikler, balık tutma ve su sporları burada sıklıkla gerçekleştirilir. Doğa tutkunları, burada yürüyüş yaparak doğanın keyfini çıkarabilirler.

Yazı Tepesi
Yazı Tepesi, ilçenin en yüksek noktasıdır. Bu tepeden baktığınızda, bölgenin etkileyici ve nefes kesen manzarasını görebilirsiniz. Doğa ile iç içe olma imkanı sunmaktadır.

Dursunbey Göleti
Dursunbey Göleti, ziyaretçilerin gözde yerlerinden biridir. Gölet, muhteşem doğal manzaraları ve sakin atmosferiyle öne çıkmaktadır. Aynı zamanda burada, yapılan balıkçılık faaliyetleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

Gönen Kaplıcaları
Gönen Kaplıcaları, Dursunbey ilçesinin yakınlarında yer almaktadır ve bölgenin en popüler termal kaynaklarından biridir. Burada, termal suların tadını çıkararak rahatlayabilirsiniz.

Sergen Yaylası
Sergen Yaylası, Dursunbey ilçesi yakınlarındaki yaylalardan biridir. Yayla, doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle ünlüdür. Burası, kampçılık, piknik yapma ve yürüyüş gibi etkinlikleri gerçekleştirmek isteyenlerin uğrak noktasıdır.