ANTALYA ŞEHİR TURU (TEKNE TURU DAHİL) (GÜNÜ BİRLİK TURLAR)

ANTALYA ŞEHİR TURU (TEKNE TURU DAHİL)
(GÜNÜ BİRLİK TURLAR)

Antalya , Kaleiçi , 45 dakikalık Yat Turuyla Karpuzkaldıran Şelalesine gidiş (diğer adıyla Aşağı Düden Şelalesi) , Düden Şelalesi, Teleferik İle Tünektepe (Dağın Zirvesinden Antalya Manzarası)

KİŞİ BAŞI Fiyatı 50 $
03 – 12 YAŞ Fiyatı : 45 $
0 - 2 Yaş Ücretsiz

Tur kodu : 100

Rezervasyon için email göndermeniz veya whats up tan bize yazmanız yeterlidir.
(İsim , Soyisim ve tur kodunu yazmanız yeterlidir..)

GEZİLECEK YERLER
Antalya
Kaleiçi
Tekne turu
Antalya yat limanı
Karpuzkaldıran şelalesi (aşağı düden şelalesi)
Düden şelalesi
Teleferik ile tünektepe (dağın zirvesinden antalya manzarası)

TUR ÇIKIŞ GÜNLERİ
Salı – Çarşamba - Perşembe – Cuma – Cumartesi – Pazar

TUR BAŞLANGIÇ SAATİ :10:00
TUR BİTİŞ SAATİ: 18:00

PROGRAM
Turumuza katılmak isteyen misafirlerimiz için Belek, Antalya, Beldibi, Göynük, Kemer bölgelerinden pazartesi hariç her gün servisimiz hareket etmektedir. Sabah belirtilen saatlerde, buluşma noktalarımızdan sizleri alarak turizmin başkentini gezmeye başlıyoruz. Gezimize aşağı Düden Şelalesi ile başlıyoruz. Suyun 45 metreden denize akışına dalıp giderken bir yandan da fotoğraf ve video çekimi ile bu akan suyun başına gidip zevkli bir yürüyüş yapıyoruz. Daha sonra deri ve hediyelik eşya mağazaları ziyaretlerimizi yaptıktan sonra tekne turuyla yukarı Düden Şelalesi (karpuzkaldıran şelalesi )gezimize devam ediyoruz... Ardından öğle yemeği için restaurantımıza geçiyoruz. Yemek sonrası teleferik turu için Tünektepe'ye çıkıyoruz. Tepeden Antalya manzarasını izliyoruz ve sonrasında Kaleiçi'nde 1 saatlik bir tekne turu yapıp, tarih kokan dar sokaklarda Kaleiçi gezimize başlıyoruz. Mandalina, turunç kokan sokaklarda, tarihi yapılar ve Selçuklu döneminden kalan evlerin içerisinde yaptığımız yolculuğumuzu tamamlayıp araçlarımıza yerleşiyoruz ve sizleri almış olduğumuz noktalara bırakıyoruz..

Fiyata Dahil Olan Hizmetler
TRANSFER (ULAŞIM)
GİRİŞLER (ÖREN YERİ GİRİŞLERİ)
YEMEK (ÖĞLE YEMEĞİ)
REHBERLİK (REHBERLİK HİZMETİ)
TELEFERİK (TÜNEKTEPE TELEFERİK BİLETİ )

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
EKSTRA HARCAMALAR
İÇECEKLER

KONAKLAMA
GÜNÜBİRLİK

ULAŞIM
MİNİBÜS-OTOBÜS

KALEİÇİ
Kaleiçi Antalya’nın en minnoş yeri, kesinlikle görmenizi çok tavsiye edeceğimiz bir yer. Eski şehir sularının içindeki konaklar bugün Antalya’da sosyal hayatın merkezi. İşten çıkanlar buraya bira içip kafa dağıtmaya, turistler yaşayan müthiş tarihi dokusunu görmeye, çocuklar içindeki minik plajında denize girmeye, gençler de gece sağlam grupların çıktığı barlarında partilemeye geliyor. Falezin üzerine kurulmuş, içinde kocaman parkları da olan bir özerk bir kasaba gibi bir hissiyatı var.

Yazın gündüz buraya katiyetle gelmeyin, sıcaktan burnunuzdan gelir. Gün batımına doğru gelin, hem bir Kaleiçi klasiği bira & gün batımı yapar, hem Kaleiçi’ni gezer, akşam da canlı müzik dinlersiniz. Kaleiçi’nden size gezilecek yerlerden tutun da yeme içmeye, acayip nokta atışı önerilerimiz var.

ANTALYA YAT LİMANI
Antalya şehrinin tam önünde 100 tekne bağlama kapasitesine sahiptir. Liman içinde derinlik 6-7 metrelerdedir. Girişin sancağında kalan kısım sığdır ve küçük tekneler bağlanır. Marinayı Antalya Belediyesi işletir.

Antalya’nın ticari teknelerinin bağlandığı giriş ve çıkışları ile yoğun bir trafik oluşturdukları bir marinadır. Tekneler demir atmaz, tonozla bağlanır. Marina içinde akaryakıt istasyonu, pis su alım ünitesi mevcuttur.
Marina Antalya’nın içinde olduğundan şehrin her türlü imkanından yararlanır. Yat malzemesi satan mağazalar, tekne işleri ile ilgili atölyeler mevcuttur. Marina önlerinde Saint dei Die batığı bulunmaktadır. Marina içindeki dalış merkezleri bu noktaya ve başka dalış noktalarında dalışlar yaptırmaktadırlar.

Marina içinde Deniz Polisi karakolu vardır. Marinanın konumu; restoranların, kafelerin, barların tam ortasındadır. İçinden eski Antalya sokaklarına çıkılır. Tarihi mekanlar, restore edilmiş otellere ulaşılır. En yakın semt pazarı salı günüdür.

DÜDEN ŞELALESİ
Düden Şelalesi, Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alır ve Düdenbaşı denilen noktada yeryüzüne çıkar. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Antalya'ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden (ya da Karpuzkaldıran Şelalesi) ve Varsak'a 1 km uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi'dir. Bu iki kola ayrılan şelaler Akdeniz'e dökülür.

Aşağı Düden Şelalesi, Lara yakınlarında şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Bu bölümü yaklaşık 40 metrelik falezlerden denize dökülmektedir. Çok yakınında Gençlik Parkı vardır. Karpuzkaldıran Şelalesi ismini alır.

Yukarı Düden Şelalesi'ne aynı zamanda İskender Şelalesi de denilir. MÖ 334-333 yıllarında Pamfilya'yı fetheden Büyük İskender'in bu bölgeden geçerken atlarını sulattığı söylenmektedir. Yukarı Düden Şelalesi'nin bulunduğu alan 1970 - 1972 yılları arasında Devlet Su İşleri tarafından piknik ve mesire yeri haline getirilmiştir.

Kepez İlçe sınırları içerisinde, Varsak Mahallesi’nde bulunmaktadır. Düden Şelalesi çeşitli kaynaklarda, İskender Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olarak da geçmektedir. Aynı zamanda halk arasında Düdenbaşı Şelalesi diyenler de vardır. Eski Antalya-Burdur yolunun 28'inci kilometresinde Kırkgözler’in 30'ncu kilometresinde Pınarbaşı adında iki büyük karstik kaynak çıkmaktadır. Suyu bol bu iki nehir kısa bir akıştan sonra birleşerek Bıyıklı Düdeni içinde kaybolur. Bıyıklı Düdeni’nde kaybolan su 14 kilometre kadar yerin altında gittikten sonra Varsak Çöküntüsü'nün bir ucundan çıkar, çok kısa bir akıştan sonra çöküntünün öbür ucundan tekrar batar. Varsak’ta kaybolan su iki kilometre kadar yeraltı akışından sonra Düdenbaşı’nda yeryüzüne çıkar.
Yüzeyden hiç su akmadığı günlerde bile Düdenbaşı Şelalesi’nin altından saniyede en az 10 metreküp su yüzeye çıkar. Bu suyun maksimum debisi 94 metreküp, ortalaması ise saniyede 15-16 metreküptür.
Düdenbaşı’nda yukarıdan şelale yaparak akan su Kepez hidroelektrik santralından gelen sudur. Düdenbaşı’ndan sonra koyunlar regülatöründe, iki ana kanala ayrılan Düden Çayı 9 kilometre sonra Antalya’nın doğusunda 40 metre yüksekliğindeki traverten bir eşikten şelale yaparak Akdeniz’e dökülür.

TELEFERİK TÜNEKTEPE
605 rakımlı Tünektepe’nin zirvesinde bulunan Sosyal Tesisimizde muhteşem manzara eşliğinde, zengin menüden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.Tesiste Ana Restoran, Çay Evi, Teras Kafe, Bahçe Kafe, Hediyelik Eşya Dükkanı hizmet vermektedir. Ayrıca kafenin etrafına yerleştirilen dürbünlerle Antalya’yı keşfetme imkânı bulabilirsiniz. İdari bina bölümünde ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için mescit, bay-bayan ve engelliler için wc, bebek bakım odası, yaralanmalara karşı müdahale edilebilmesi için sağlık ekiplerinin bulunduğu revir de bulunmaktadır.

Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesislerimiz, Pazartesi hariç haftanın 6 günü 10.00-19.00 teleferik gişe, 10.00-19.30 Tüneketepe Sosyal tesis dönüşü olmak üzere hizmet vermektedir.