TERMESSOS ANTİK ŞEHRİ DÜDEN ŞELALESİ GÜVER UÇURUMU TELEFERİK TÜNEKTEPE TURU (GÜNÜ BİRLİK TURLARI )

TERMESSOS ANTİK ŞEHRİ & DÜDEN ŞELALESİ & GÜVER UÇURUMU & TELEFERİK TÜNEKTEPE TURU (GÜNÜ BİRLİK TURLARI )

KİŞİ BAŞI Fiyatı 65 $
03 – 12 YAŞ Fiyatı : 60 $
0 - 2 Yaş Ücretsiz

Tur kodu : 107

Rezervasyon için email göndermeniz veya whats up tan bize yazmanız yeterlidir.
(İsim , Soyisim ve tur kodunu yazmanız yeterlidir..)

GEZİLECEK YERLER
TERMESOS ANTİK ŞEHRİ
DUDEN ŞELALESİ
GÜVER UÇURUMU
TELEFERİK TÜNEKTEPE

TUR ÇIKIŞ GÜNLERİ
ÇARŞAMBA - CUMA – PAZAR
TUR Başlangıç saati :10:00
TUR Bitiş saati: 18:00

PROGRAM
Sabah saat 10.00'da siz değerli misafirlerimizi otellerinizden veya belirtilen noktalardan alarak Düden Şelalesi gezimizle turumuza başlıyoruz. Şelalenin görsel manzaralarını fotoğraflayabilirsiniz. Düden Şelalesi gezimizden sonra Termessos Antik Kenti'nde fotoğraf çekimi ve göresel gezimizi yapıyoruz. Güver Uçurumuna geçiyoruz ve burada da kanyonun görsel güzelliğini fotoğraflayabilirsiniz. Öğle yemeği için restaurantımıza hareket ediyoruz. Öğle yemeğimizden sonra Tünektepe teleferik ile yukarıya çıkarak, Antalya'yı yukardan izlemenin keyfini yaşıyoruz. Teleferik'ten indiğimizde aracımıza binerek sizleri aldığımız noktalara bırakıyoruz.

Fiyata Dahil Olan Hizmetler
TRANSFER (Ulaşım)
GİRİŞLER (Ören Yeri Girişleri)
YEMEK (Öğle Yemeği)
REHBERLİK (Rehberlik Hizmeti)
TELEFERİK (Tünektepe Teleferik Bileti )

Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler
Extra Harcamalar
İçecekler

KONAKLAMA
GÜNÜBİRLİK

ULAŞIM
MİNİBÜS-OTOBÜS

TERMESSOS ANTİK ŞEHRİ
Termessos, Türkiye’nin en iyi korunmuş antik şehirlerindendir. Antalya’nın 30 kilometre kuzeybatısında, Korkuteli yolu üzerinde yer alır. Deniz seviyesinden ortalama 1.150 metre yükseklikte, Güllük Dağı’nın güneybatısında doğal bir platform üzerine kurulmuştur. Birçok vahşi bitkinin arasında saklanmış ve sık çam ormanlarıyla sınırlanmıştır. Termessos’un, huzur veren ve el değmemiş görünümüyle diğer antik şehirlerden daha farklı ve etkileyici bir havası vardır. Doğal ve tarihi zenginliklerinden ötürü, şehir kendi adını taşıyan millî park kapsamına alınmıştır.

Termessos ismindeki çift “s”, şehrin Anadolu insanları tarafında kurulduğuna dair dilbilimsel bir kanıt sağlar. Strabo’ya göre, Pisidia halkı olan Termessos sakinleri kendilerini Solymi olarak çağırırlardı. Yaşadıkları dağa da verilen bu isim, sonraki yıllarda Zeus’la özdeşleştirilen ve burada da Zeus Solymeus kültünün yükselmesine sebep olan Anadolu tanrılarından Solymos’tan gelmektedir. Termessos sikkelerinde genelde bu tanrı vardır ve sikkelere adını verilmiştir.
Antalya Korkuteli yolunun 12. km sinde sol tarafta Güllük Dağı Termessos Milli Parkı girişi, sağ tarafta ise Karain Mağarası yolu yer almaktadır. Aynı güzergahtan Antalya'ya dönerseniz dönüş de Güver kanyonu (Güver uçurumu) Tabiat Parkına uğrayabilirsiniz.

Milli Parkın girişinde ücret ödenmektedir. Girişte çok güzel düzenlenmiş piknik alanları yer almaktadır. Ücret ödediğiniz gişeden basılı broşür alabilirsiniz. Burada dilerseniz görevlilerin vereceği detaylı bir yerleşim planının resmini telefonunuzla çekebilirsiniz. Buradan itibaren Milli Park asfalt bir yol ile yaklaşık 9 km Güllük Dağı doruklarına tırmanmak gerekiyor. Bu kısımda kaya mezarları ile anıtsal bir yapı yer almaktadır. Bu noktadan sonra taşlı bir patikadan yaklaşık 800 metre tırmanarak şehre ulaşılmaktadır. Yukarıda dinlenirken seyredilecek manzaralar çok çarpıcı. Yukarıda en çok ihtiyaç duyulan şey su oluyor.

Termessos Pisidia bölgesinin "Milyas" olarak anılan güneybatı bölümünde, bugün "Güllük" adını taşıyan Solymos Dağı'nın dorukları arasındaki vadide, Anadolu'nun en eski halklarından Luvi'lerin soyundan gelme Solym'ler tarafından kurulmuş önemli bir antik kenttir. Orman içinde korunan ören yerlerinin en çarpıcılarından biri olup, aynı adı taşıyan Milli Park içinde yer alır. Güllük Dağı (Termessos) Milli Parkı; bitki örtüsü ile bölgenin botanik, içlerinde soyu tükenmekte olanların da bulunduğu pek çok hayvanı barındırma özelliği ile de açık hayvanat bahçesi görünümündedir.

DÜDEN ŞELALESİ
Düden Şelalesi, Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır. Kaynağını Kepez Hidroelektrik Santrali'nden alır ve Düdenbaşı denilen noktada yeryüzüne çıkar. Düden Çayı boyunca iki kola ayrılır. Antalya'ya yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta olan kolu Aşağı Düden (ya da Karpuzkaldıran Şelalesi) ve Varsak'a 1 km uzaklıkta olan kolu Yukarı Düden Şelalesi'dir. Bu iki kola ayrılan şelaler Akdeniz'e dökülür.

Aşağı Düden Şelalesi, Lara yakınlarında şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktadır. Bu bölümü yaklaşık 40 metrelik falezlerden denize dökülmektedir. Çok yakınında Gençlik Parkı vardır. Karpuzkaldıran Şelalesi ismini alır.

Yukarı Düden Şelalesi'ne aynı zamanda İskender Şelalesi de denilir. MÖ 334-333 yıllarında Pamfilya'yı fetheden Büyük İskender'in bu bölgeden geçerken atlarını sulattığı söylenmektedir. Yukarı Düden Şelalesi'nin bulunduğu alan 1970 - 1972 yılları arasında Devlet Su İşleri tarafından piknik ve mesire yeri haline getirilmiştir.

Kepez İlçe sınırları içerisinde, Varsak Mahallesi’nde bulunmaktadır. Düden Şelalesi çeşitli kaynaklarda, İskender Şelalesi ve Yukarı Düden Şelalesi olarak da geçmektedir. Aynı zamanda halk arasında Düdenbaşı Şelalesi diyenler de vardır. Eski Antalya-Burdur yolunun 28'inci kilometresinde Kırkgözler’in 30'ncu kilometresinde Pınarbaşı adında iki büyük karstik kaynak çıkmaktadır. Suyu bol bu iki nehir kısa bir akıştan sonra birleşerek Bıyıklı Düdeni içinde kaybolur. Bıyıklı Düdeni’nde kaybolan su 14 kilometre kadar yerin altında gittikten sonra Varsak Çöküntüsü'nün bir ucundan çıkar, çok kısa bir akıştan sonra çöküntünün öbür ucundan tekrar batar. Varsak’ta kaybolan su iki kilometre kadar yeraltı akışından sonra Düdenbaşı’nda yeryüzüne çıkar.
Yüzeyden hiç su akmadığı günlerde bile Düdenbaşı Şelalesi’nin altından saniyede en az 10 metreküp su yüzeye çıkar. Bu suyun maksimum debisi 94 metreküp, ortalaması ise saniyede 15-16 metreküptür.
Düdenbaşı’nda yukarıdan şelale yaparak akan su Kepez hidroelektrik santralından gelen sudur. Düdenbaşı’ndan sonra koyunlar regülatöründe, iki ana kanala ayrılan Düden Çayı 9 kilometre sonra Antalya’nın doğusunda 40 metre yüksekliğindeki traverten bir eşikten şelale yaparak Akdeniz’e dökülür.

GÜVER UÇURUMU
Güver Uçurumu Kanyonu Antalya Korkuteli Karayolu üzerinde Döşemealtı İlçesi'nde Düzler Çamı Milli Parkı (Piknik Alanı) sınırları içinde yer alır. Güver Kanyonu yüzey suyunun karstik araziyi aşındırması ile 1 milyon yılda oluşmuş 115 metre yüksekliğinde yaklaşık 2 km uzunluğundadır. Yazın içindeki dere kurudur, su bulunmamaktadır. Antalya şehir merkezine yakın ilginç doğal yapısı ve güzelliği ile ziyaret edenleri etkileyen adrenalin arttıran bir yerdir.

Piknik alanı girişinde seyir terasına 10 metreden fazla yaklaşılmasının teklikeli olduğuna dair bir uyarı levhası bulunmaktadır. Açıklama bu kadar olduğu için seyir terasının kendisini yer alır. Piknik alanı yaz döneminde piknik için geçici süre kapalı olduğu için alanın girişinde görevli bulmakta mümkün olmamaktadır. Güver Uçurumu'na giden yol ve uçurumun olduğu bölge hem ıssızlığı hemde piknikçilerin bıraktığı çöpler yüzünden gidenler üzerinde olumsuz etkiler bırakmaktadır.

TELEFERİK TÜNEKTEPE

Kemer‘in en popüler gezilecek yerlerinden birisi olan ve Beydağları Milli Parkı içerisinde yer alan Tahtalı Dağı, Kemer sahil şeridinde yer alan ve 2,365 metre yükseliği ile bölgenin denize yakın en yüksek noktası konumunda olan bir dağ. Kemer’de tatilcilerin popüler gezi duraklarından birisi olan Tahtalı Dağı’na Olimpos teleferik ile çıkabilir ve buradaki muhteşem manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.
Tahtalı Dağı’na ulaştığınızda olağanüstü manzaralar sizi beklemekte. Burada güneşin doğuşunu izlemek, muhteşem manzaralar eşliğinde temiz havanın tadını çıkarmak ve dinlemek, yapılan güzel aktiviteler arasında başta geliyor.

Tahtalı Dağı’nda ayrıca 200’er kişilik kapalı ve açık restoran, düğün, toplantı salonları, Shakespeare Mountain Bistro, yamaç paraşütü (paragliding), güneşlenme ve dürbün donanımlı seyir terasları ve muhteşem zirve panoraması bulunmakta. Dünyanın en uzun ikinci, Avrupa’nın ise en uzun Teleferiği olan Olimpos Teleferik, Akdeniz’i ve 2,365 Metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesini birleştirmekte.
“Sea to Sky” sloganıyla Kemer’de gözünüze çarpacak olan Tahtalı Dağı’na teleferik ile yaklaşık 10 dakika süren bir yolculukla ulaşım mümkün. Teleferik kabinleri ise yaklaşık 80 kişilik kapasiteye sahiptir.
İstanbul Turları için...
https://www.istanbulturtransfer.com